Danmark banket ud af OL efter skidt kamp
Det er slut i OL for de danske håndboldherrer - modløst spil og et hav af fejl kostede nederlag. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Det danske herrelandshold i håndbold er skuffende og uventet ude af OL-turneringen før medaljekampene.

Danmark tabte onsdag aften OL-kvartfinalen med 22-24 til Sverige, som møder Ungarn i semifinalen. Det skete foran 12.000 tilskuere i Basketball Arena i London.

Landstræner Ulrik Wilbek må dermed se sit hold rejse hjem efter kvartfinalerne for andet OL i træk. En kæmpe skuffelse for det danske hold.

Sverige viste fra begyndelsen af kampen, hvordan holdet havde tænkt sig at stække den danske offensiv.

Mikkel Hansen blev konsekvent mandsopdækket, og stjernen scorede ikke et eneste mål før pausen.

Mens den danske defensiv fungerede glimrende, blandt andet med periodevis mandsopdækning af den svenske back Kim Andersson, så var den danske offensiv ganske tandløs.

Kasper Søndergaard, som spillede sig op efter pausen, og Nikolaj Markussen havde begge flere afbrændere, og heller ikke Lasse Boesen fik sin hammer af en højrehånd sat i scene.

Tre danske overtalssituationer endte med en score på 3-1 i svensk favør. Meget skidt.

Ud over de mindre heldige danske afslutninger stod svenskernes målmand, Johan Sjöstrand, fremragende med ni redninger og en redningsprocent på 50 før pausen.

Niklas Landin var dog ikke langt efter i det danske mål med syv redninger og en redningsprocent på 39 i de første 30 minutter.

Bagud 9-11 ved pausen måtte den danske offensiv i gang, hvis pladsen i semifinalerne skulle sikres.

Det så dog sort ud, da Hans Lindberg brændte et straffekast ved stillingen 11-14.

Men så tog en vis herre ved Mikkel Hansen, som efter 39 minutter scorede sit første mål og herefter yderligere tre i træk.

Og da Kasper Søndergaard bragte Danmark foran 18-17, så det lige pludselig godt ud for de danske muligheder.

To et halvt minut før tid fik René Toft Hansen en udvisning ved stillingen 22-22, men Niklas Landin sørgede for dansk fordel, da han reddede et svensk skud.

Svenskerne kom alligevel foran 23-22 med 75 sekunder tilbage, og til slut blev sejren cementeret.