Cykelryttere smides i fryser efter løb

Det er et hårdt liv at være cykelrytter. I hvert fald for rytterne fra Francaise des Jeux team. De fryses ned i minus 150 grader efter løb.
Måske opstår der tilfældigvis trafikpropper, når der venter en tur i fryseren efter løbene.
Måske opstår der tilfældigvis trafikpropper, når der venter en tur i fryseren efter løbene. Foto: Scanpix/Reuters/Cristel Bogdan

Det er normalt, at cykelryttere varmer op, når de skal ud og køre løb. Men for rytterne på det professionelle franske hold Francaise des Jeux team, står den på gevaldig nedkøling efter løbet.

Holdets læge, Gerard Guillaume, satser nu på en utraditionel og iskold form for restitution for rytterne.

Det er nemlig en tur i "kummefryseren", når målstregen er passeret. Cykelrytternes kroppe bliver nemlig udsat for en form for kryoteknologi, hvor selve kroppen minus hoved, arme og ben nedkøles i en fryser til minus 150 grader. Det skriver Reuters ifølge sport.stv.tv.

"Metoden blev opfundet i Østen for cirka 30 år siden. Metoden bruges til at behandle folk efter ulykker, og nu viser det sig, at metoden virker restituerende på atleter også," siger Gerard Guillaume til sitet.

Det menes, at kryoteknologien medvirker til at forhindre inflammation og sætte restitutionen hurtigere i gang. Det skal også kunne styrke immunforsvaret.

Holdet afviser, at der er tale om en snedig måde at optimere holdets resultater.

"Det handler om restitution, men det hjælper ikke på rytternes præstationer," siger holdlægen.

Spørgsmålet er nu bare, om den iskolde velkomst efter løbene får rytterne til at frygte målstregen og sætte farten ned.

Kilde: Sport.stv.tv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.