I kampen mod madspild cutter Coop-supermarkederne nu toppen af ananassen, skriver epn.dk.
Toppene bliver nemlig ofte kedelige og gullige, hvilket får kunderne til at vælge dem fra, selvom smagen og frugtkødet intet fejler. Dermed havner læssevis af ananas i skraldespanden.
Bliv opdateret med de bedste nyheder på Facebook - klik her og bliv ven med Avisen.dk nu
Forsøget med de topløse ananas kører i maj og skal altså reducere madspildet, men den primære årsag til forsøget er, at transporten af ananassen blive billigere og mere miljøvenlig.
"Når vi skærer toppen af i produktionslandet, kan der være flere ananas i containerne på de skibe, som sejler ananasserne fra produktionslandet til Danmark. Det reducerer ressourceforbruget i transporten, og gør transporten mere miljøvenlig," siger Peter Løth, som er kategorigruppechef for frugt og grønt i Coop til epn.dk.
Uden top kan der være 40 procent flere ananas på skibene, som fragter dem fra Costa Rica til Danmark.
Ved at reducere transportomkostningerne bliver ananasserne også billigere for Coops kunder.
Kilde: epn.dk