Clinton på kattepoter i Egypten
Foto: Andrew Rush/AP / POLFOTO
USA's udenrigsminister og den militære chef i Egypten mødes for at tale om den politiske udvikling i landet.

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, mødtes søndag med lederen af det øverste militære råd i Egypten, Hussein Tantawi, der en central aktør i det politisk spændte land.

Under mødet, der varede lidt over en time, var hovedpunktet den politiske overgangsperiode og modsætningerne mellem det øverste militære råd og den nyvalgte islamiske præsident, Mohamed Mursi.

- De diskuterede den politiske overgangsperiode, og det øverste militære råds igangværende dialog med præsident Mursi, fortæller en embedsmand fra det amerikanske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

De to talte også om økonomisk hjælp fra USA.

- Tantawi understregede, at det er, hvad Egypten har mest brug for lige nu - at få økonomien tilbage på sporet, siger Clintons medarbejder.

Clinton har under sit to dage lange besøg gået på kattepoter for ikke at støde præsidenten eller Tantawi fra sig.

Det øverste militære råd har med en række dekreter givet sig selv vetoret over parlamentet. Mursis Muslimske Broderskab blev den største fraktion ved valget for lidt over et halvt år siden.

Først på sommeren opløste militærrådet parlamentet med henvisning til uregelmæssigheder i forbindelse med valget.

Mursi svarede tidligere på måneden igen ved at genindsætte parlamentet, hvor broderskabet og yderligtgående islamister har flertal.

Clinton mødtes lørdag med Mursi, der udtrykte glæde over den amerikanske udenrigsministers besøg.

- Demokrati er svært. Det kræver dialog og kompromisser og realpolitik. Vi er opmuntret og ønsker at være behjælpelige, sagde Clinton efter i sit møde med Mursi, rapporterer internationale medier.