Clegg: Liberaldemokraterne vil ikke redde Mays flertal
Nick Clegg, tidligere vicepremierminister og leder af Liberaldemokraterne, kan ikke forestille sig, at partiet vil komme Theresa May til undsætning. Foto: Oli Scarff/AFP
Nick Clegg, tidligere leder af Liberaldemokraterne og samarbejdspartner med De Konservative, støtter ikke May.

Liberaldemokraternes tidligere leder Nick Clegg kan ikke forestille sig, at partiet vil komme Theresa May til undsætning og sikre De Konservative et parlamentarisk grundlag.

Det siger han, efter at en valgstedsmåling har vist, at De Konservative måske mister sit flertal.

Hvis May taber sit flertal, skal hun ud at søge samarbejdspartnere.

Da Nick Clegg blev spurgt af ITV, om der er nogen chance for, at hans parti vil træde til og redde Mays flertal, svarede den tidligere partileder ganske enkelt: "Nej".

Liberaldemokraterne havde ni sæder i det britiske parlament indtil valget torsdag. Ifølge valgstedsmålingen står partiet nu til 14 sæder.

Nick Clegg var tidligere vicepremierminister i Storbritannien, da han som leder af Liberaldemokraterne indgik i en koalition med De Konservative.

Det var efter valget i 2010, hvor den konservative David Cameron blev premierminister.

Valgstedsmålinger i Storbritannien rammer ofte tæt på resultatet. Derfor bliver målingen også tillagt stor værdi.

De Konservative står til at få 314 mandater. Det er en tilbagegang på 17 mandater i forhold til den seneste valgperiode.

May havde bedt parlamentet om et valg i utide for at styrke sit mandat.

Det var ifølge premierministeren nødvendigt, da hun skal lede svære forhandlinger om en forestående skilsmisse fra EU, hvilket regnes som den største politiske udfordring i kongeriget.

Det Skotske Nationalparti står til 34 stemmer, men det virker usandsynligt, at partiet vil indgå i en koalition med De Konservative.

Det endelige resultat ventes tidligt fredag eftermiddag, når stemmerne i den sidste af de 650 valgkredse er talt op.

/ritzau/Reuters