Akademikeren Emma flytter gerne efter det rette job: Det handler om at være fleksibel

Emma Marie Holsey Kristiansen er uddannet civilingeniør. (Foto: Foto: Privat)

Nyuddannede akademikere er villige til at flytte for det rette job, viser ny undersøgelse. Emma Marie Holsey Kristiansen har fundet job i København, men hun overvejer stadig at flytte til en anden del af landet, hvis den rette mulighed opstår.

Emma Marie Holsey Kristiansen er uddannet civilingeniør fra DTU i København. Hun blev færdig for godt et halvt år siden. Da hun var på jobjagt som nyuddannet, nåede hun forbi mange overvejelser om, hvordan hun skulle lande sit første job. 

En af de overvejelser var, hvorvidt hun var villig til at flytte til en anden landsdel. Det helt åbenlyse svar var et klart "ja".

Emma Marie Holsey Kristiansen har fundet et job Københavns omegn. Men på trods af at hun har fået sit første job, er hun ikke afvisende overfor på et senere tidspunkt at skulle flytte, hvis det rigtige job skulle vise sig i en anden del af Danmark.

Ifølge en ny undersøgelse udarbejdet af Ingeniørforeningen, IDA, er Emma Marie Holsey Kristiansen en del af en større trend blandt nyuddannede. De unge er nemlig mere villige til at flytte for et job, end tidligere generationer.

Emma Marie Holsey Kristiansen kan da heller ikke forstå, hvis man ikke er villig til at flytte for jobbet. Hun har selv både mand og barn. Så længe deres barn ikke er startet i skole, er både hun og hendes mand villige til at flytte for et godt job.

- Jeg har studeret i Aarhus og København og har boet i udlandet, så det skræmmer mig ikke at skulle bo et andet sted for en tid. Man kan jo godt prøve det af i en periode. Ellers skal man nok finde ud af med sig selv, hvad det er der holder en tilbage fra at gøre det, siger hun til Avisen.dk.

I modsætning til at finde et job i nærheden af, hvor hun bor, er hun mere optaget af at finde et job, der interesserer hende, og så kommer bopælen i anden række.

Hun mener desuden, at meget kan løses ved hjælp af planlægning, hjemmearbejdsdage og lidt pendletid.

Da hun var jobsøgende, havde hun aftalt med sin mand, at hvis hun fik et job et andet sted i landet, kunne han arbejde hjemmefra to dage om ugen og være i København nogle dage. På den måde kunne de flytte for hendes jobmulighed, uden at hendes mand skulle miste sit arbejde. 

- Det handler om at være fleksibel, siger hun.

Men det er vigtigt for hende at understrege, at det er en fastansættelse, som særligt interesserer hende.

- Det er klart, at man ikke flytter sin familie for et vikariat, der ville jeg nok finde en løsning, hvor jeg selv kan pendle frem og tilbage, afslutter hun.