Chelsea genfinder storformen før PSG-brag

Midt i en af de værste sæsoner i Chelseas nyere historie, skal holdet prøve at slå PSG ud af Champions League.
Chelseas formstærke brasilianer Willian (th.) har tanket selvtillid på det seneste.
Chelseas formstærke brasilianer Willian (th.) har tanket selvtillid på det seneste. Foto: Matt Dunham/AP

For to måneder siden så lodtrækningen til ottendedelsfinalerne i Champions League glimrende ud for Paris Saint-Germain.

Modstanderen blev godt nok det engelske mesterhold Chelsea, men London-klubben var inde i en miserabel periode.

Krisen kostede tre dage efter lodtrækningen Chelsea-manager José Mourinho jobbet, og siden har afløseren Guus Hiddink fået fodboldklubben på vinderkurs igen.

Situationen er dermed en helt anden for PSG, som i stedet for et kriseramt hold møder et genrejst mandskab, der lørdag vandt 5-1 over Newcastle.

- Nu har vi mere selvtillid og kan vove at spille fodbold i Paris. PSG har et fantastisk hold og nogle fantastiske spillere, men vi tager dertil for at vinde kampen, siger Chelseas formstærke brasilianer Willian til klubbens hjemmeside.

Chelsea-stopperen Gary Cahill, som har fået chancen i skadede Kurt Zoumas fravær, er især glad for at se holdets aggressive presspil fungere under Hiddink.

- Vi vil nå så langt, som vi kan i Champions League og i FA Cuppen, og derfor er det en meget vigtig uge for os.

- Vi fik en god start i weekenden, og vi står nu uden tvivl foran de største kampe i sæsonen. Vi går ind til kampene med selvtillid, vel vidende hvor vigtigt dette er for os, siger Cahill.

PSG og Chelsea mødes for tredje sæson i træk i Champions Leagues knockoutfase, og i de seneste to sæsoner er vinderen fundet på reglen om flest scorede mål på udebane.

Sidste år vandt PSG samlet i ottendedelsfinalen, mens Chelsea triumferede i kvartfinalen i 2014, og der er lagt op til endnu en jævnbyrdig affære.

Chelsea skal håbe på, at Hiddink-effekten fortsætter. Siden hollænderen tog over efter Mourinho i december har Chelsea ikke tabt en eneste af nu 12 kampe.

- Det vil blive meget vanskeligere mod PSG, men weekendens kamp giver holdet selvtillid, siger Hiddink.

PSG har omvendt ikke tabt i 35 ligakampe i træk, og parisernes eneste nederlag i denne sæsons 39 kampe på tværs af alle turneringer var mod Real Madrid i gruppespillet i Champions League.

Inden weekendens skuffende 0-0-opgør mod Lille havde PSG tilmed vundet 16 kampe på stribe.

PSG-træner Laurent Blanc valgte mod Lille at spare Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Thiago Motta og Maxwell, så nøglespillerne er helt friske.

- Chelsea spillede ikke kamp i midtugen i sidste uge - i modsætning til os. Champions League kræver mere forberedelse, end vi har været i stand til at klemme ind, fordi vi har spillet kamp hver tredje dag, forklarer Blanc ifølge AFP.

Tirsdagens opgør fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.