Chef om dødsulykke: Ansvaret ligger ikke hos os
En 57-årig mand er død af sine kvæstelser, som han fik tidligere på ugen i en alvorlig arbejdsulykke på Daloons fabrik i Nyborg. Foto: Google Maps
Fabrikschef forklarer, at Daloon ikke står med ansvaret for den arbejdsulykke, der har kostet en 57-årig mand livet.

En arbejdsulykke på Daloons fabrik i Nyborg har kostet en 57-årig mand livet. Natten til tirsdag blev han forbrændt på store dele af kroppen, da han var ved at rengøre nogle vogne på fabrikken.

Han blev fløjet til hospitalet, men kvæstelserne var så alvorlige, at manden nu er afgået ved døden.

Uhyggelig arbejdsulykke: Mand afgået ved døden

Arbejdstilsynet er ved at finde ud af, hvordan ulykken kunne ske. Samtidig fastholder fabrikschef Jens Kjær, at ansvaret ikke ligger hos den fynske forårsrulle-virksomhed.

- Det er helt forfærdeligt. At en medarbejder dør på ens fabrik, er det værste, der kan ske som fabrikschef. Man får skyldfølelse, lige meget om det er berettiget eller ej, siger han til Fyens.dk.

Ulykken skete, da den 57-årige udførte sit arbejde ved en desinfektionsmaskine, hvor han blev oversprøjtet af varmt vand.

Tilsynschef Morten Vestergaard skriver i en mail til Fyens.dk, at der natten til tirsdag opstod en fejl på maskinen. Den 57-årige besluttede sig for at undersøge fejlen ved at gå ind i maskinen - samme vej som vognene, hvilket ikke er i overensstemmelse med sikkerhedsprotokoller på fabrikken.

På den måde aktiverede den 57-årige mand maskinens sensorer. Maskinen gik i gang, og han blev ramt af varmt vand med fosforsyre, lyder forklaringen fra tilsynschefen.

Manden var ikke selv i stand til at komme ud, og maskinen blev først stoppet, da nogle kolleger trykkede på nødstopknappen.

Den 57-årige blev fløjet med helikopter til Hvidovre Hospital, og i første omgang blev han meldt uden for livsfare. Forbrændingerne var dog så alvorlige, at manden i løbet af ugen er afgået ved døden.

Nu skal Arbejdstilsynet finde ud af, om der er tale om en grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Til Fyens.dk udtaler fabrikschef Jens Kjær, at Daloon ikke står med ansvaret for ulykken.

- Vi træner selv vores operatører, og de er fuldt ud trænet i det her. Her på fabrikken ser vi ikke, at der brydes sikkerhedsforanstaltninger, siger Jens Kjær til det fynske medie.

Syv psykiatere og en præst blev efter ulykken kaldt ud til Daloon, hvor de ansatte har haft mulighed for at sætte ord på den traumatiske arbejdsulykke.