Cecilie Hother overvejer kejsersnit: Sat på plads af jordemoder
Tv-værten Cecilie Hother og kæresten venter barn til sommer. FOTO: Scanpix
Den gravide tv-vært blev under et besøg hos jordemoder sat godt og grundigt på plads, fordi hun luftede tanken om at få kejsersnit. En opførsel som undrer Cecilie Hother.

Den 37-årige tv-vært Cecilie Hother venter sit første barn med kæresten Thomas Gregers Honoré, og på sin blog fortæller hun om sine første besøg med indtil nu tre forskellige jordemødre.

Tv-værten har nemlig fulgt med i dabatten om kejsersnit herhjemme, og var/er af den opfattelse, at vi her i landet har et frit valg: Vil vi eller vil vi ikke have kejsersnit.

Ikke godt nok

Derfor har Cecilie Hother overvejet selv at få et kejsersnit, når hun skal føde til sommer. Men da hun luftede den tanke overfor jordemoderen, blev hun ifølge hende selv mødt med modstand.

I stedet for at få en ordentlig forklaring på, hvorfor hun ikke skal have det, fik hun en personlig holdning, og det er tv-værten ikke tilfreds med:

- Som jeg ser det, fik jeg en følelsesmæssig og meget personlig holdning til hvad jeg “burde vælge” – Det var jeg ret overrasket over, skriver hun på sin blog og fortsætter:

- Jeg er helt klar over hvad normalen for fødsel er i Danmark. Men jeg troede faktisk at der var et frit valg, og at man skulle have nøgtern råd og fakta, og ikke et samvittighedstrip.

Det er naturligvis Cecilie Hothers helt egen og personlige oplevelse af, hvad der er sket til samtalen. Vi har ikke spurgt jordemoderen, men en ting er sikkert, Cecilie Hother er ikke afklaret endnu.

Derfor er hun blevet rådet til at tage en samtale med en læge på Rigshospitalet, som kan sætte hende mere ind i emnet.