Camilla Broe må vente på bryllup

Den amerikanske anklager i Camilla Broes retssag skal på bryllupsrejse, hvilket kan forsinke hendes sag med yderligere en måned.
Med fodlænker og i orange dragt venter Camilla Broe på en afgørelse i sin sag i et amerikansk fængsel
Med fodlænker og i orange dragt venter Camilla Broe på en afgørelse i sin sag i et amerikansk fængsel Foto: Jens Pandur / POLFOTO

Den 42-årige Camilla Broe, der er den første dansker, som nogensinde er blevet udleveret til retsforfølgelse i USA, må vente endnu længere på at få sin sag i gang.

Sagen er nemlig forsinket, fordi anklageren i sagen Armando Rosquete har været syg og nu bedt om en udskydelse på en måned, fordi han skal giftes og på bryllupsrejse.

"Det er noget usædvanligt. I Danmark ville det ikke kunne lade sig gøre. Her ville det være anklagemyndigheden som sådan, der møder. Hvis der er én som ikke kan, så sender man jo bare en anden," siger Camilla Broes advokat, Michael Juul Eriksen, til Newspaq.

Anklagemyndigheden skal tage stilling til Camilla Broes krav om, at sagen om ecstasysmugling skal droppes på grund af forældelse i forhold til amerikansk lov. Anklageskriftet er nemlig dateret i marts 2003 og narkosager i USA forældes efter fem år. Dermed er fristen overskredet, mener forsvaret.

Det er den del af sagen, som forsvareren nu beder om mere tid til at få lavet.

"Det er det, vi frygtede, at sagen ville trække ud af forskellige årsager. Det er utrolig belastende for hende, at sidde under de forhold hun gør, væk fra sin datter og nu nærmer vi os jo næsten et halvt år," siger Michael Juul Eriksen.

Armando Rosquete har bedt retten om udsættelse frem til 9. november.

Camilla Broe er anklaget for indsmugling af ecstasypiller i 1990'erne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.