Byret afviser Løkke og Støjberg som vidner i terrorsag

En 32-årig mand er tiltalt for terrortrusler, som han har skrevet på Facebook og sendt til statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) kommer ikke til at skulle vidne i en terrorsag, der begynder på mandag.

Det har Retten på Frederiksberg fredag afsagt kendelse om. Retten afviser, at de to politikere kan bruges som vidner, oplyser sagens anklager, Anders Larsson.

Det er en 32-årig mand, der blandt andet er tiltalt for at have sendt trusler om terror mod Danmark til Løkke og Støjberg. Derfor ville mandens forsvarer, Peter Hjørne, gerne have politikerne til at vidne i sagen.

- Lars Løkke og Inger Støjberg er jo forurettede i sagen, så det er helt naturligt at indkalde dem som vidner, men det modsætter statsadvokaten sig og mener, at det er overflødig bevisførelse, sagde Peter Hjørne til Ekstra Bladet torsdag.

Men retten var enig med Anders Larsson i, at det ville være unødvendig bevisførelse.

- Jeg er tilfreds med afgørelsen, der stort set giver anklagemyndigheden medhold og følger anklagemyndighedens argumentation, siger han i en skriftlig kommentar.

Retten tillader dog, som anklageren også havde protesteret imod, at en overlæge kan indkaldes som vidne. Overlægen er også blevet truet af den 32-årige, fremgår det af anklageskriftet.

Den 32-årige, der nægter sig skyldig, skrev blandt andet til de to politikere, at Omar el-Hussein er kun "begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland".

Omar el-Hussein er navnet på den person, der blev udpeget som gerningsmand til skudattentaterne i København i februar sidste år. Han dræbte to mennesker, før han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Det er ikke første gang, at manden er anklaget for terrortrusler.

Truslerne mod de to Venstre-politikere blev sendt på e-mail, mens den 32-årige sad varetægtsfængslet for en række andre trusler, han havde fremsat på Facebook.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.