Bundrekord er i hus for risikovillige flekslånere
For et lån på en million vil boligejere med F1-lån hos Realkredit Danmark spare omkring 100 kroner efter nytår
Boligejere med f1-lån hos Realkredit Danmark slippere billigere i rente efter nytår. Arkivfoto.
Boligejere med f1-lån hos Realkredit Danmark slippere billigere i rente efter nytår. Arkivfoto. Foto: Colourbox.com//COLOURBOX.COM

Boligejere med F1-lån hos Realkredit Danmark, som netop har fået renten lagt fast for det næste år, kan se frem til den laveste rente nogensinde. Det oplyser Realkredit Danmark.

Rentetilpasningen hos Realkredit Danmark har været i gang en uge og slutter med rekord. Næste uge følger de andre realkreditinstitutter.

- Renten landede på 0,24 procent. Det er det laveste niveau nogensinde for en januartilpasning, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark.

Boligejere med F1-lån får dermed omtrent halveret deres nuværende rente på 0,51 procent. Det er dog ikke de store summer, der kommer til at lune i boligejernes husholdningsbudget.

På et lån på en million kroner vil man spare imellem 45 og 150 kroner om måneden efter skat afhængig af, om lånet er med eller uden afdrag, slår Sonia Khan fast.

- En i forvejen meget lav rente er blevet halveret, så det er selvfølgelig begrænset, hvad det vil betyde for ydelsen, siger Sonia Khan.

Hos Realkredit Danmark skal 45.000 danske boligejere have tilpasset renten på deres boliglån i denne omgang, siger Sonia Khan.

Realkredit Danmark er det første danske realkreditinstitut, som afslutter rentetilpasningen for de boligejere, som skal have ny rente fra 1. januar.

I næste uge følger Nordea Kredit, Nykredit og BRFkredit.

Realkredit Danmark vurderer, at det for hele sektoren er omkring 130.000 danske boligejere, som skal have tilpasset renten på deres boliglån fra nytår.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.