Buffon hædres med pris i sin sidste sæson

Gianluigi Buffon vil indstille karrieren efter denne sæson, med mindre Juventus vinder Champions League.
Gianluigi Buffon indstiller karrieren efter denne sæson, med mindre Juventus vinder Champions League.
Gianluigi Buffon indstiller karrieren efter denne sæson, med mindre Juventus vinder Champions League. Foto: Miguel Medina/AFP

Tidligere i november oplevede den italienske keeper Gianluigi Buffon sin med egne ord "største skuffelse i livet", da Italien tabte playoffkampen mod Sverige og missede VM næste år. Men mandag fik han en opmuntring.

Således blev den 39-årige målmandsveteran kåret som årets bedste spiller i den italienske Serie A.

- Jeg er glad og stolt. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville vinde sådan en pris, og jeg er særligt glad for den, fordi jeg aldrig vandt prisen som den bedste unge spiller, siger Buffon i sin takketale ved ceremonien.

Buffon indstillede landsholdskarrieren efter den mislykkede VM-kvalifikation, og klubkarrieren har han i sinde at stoppe efter denne sæson.

Med mindre Juventus vinder Champions League. I så fald fortsætter han for at deltage ved VM for klubhold næste år.

Juventus, der har vundet mesterskabet de seneste seks sæsoner, har tabt Champions League-finalen i både 2015 og 2017, så Buffon er stadig topmotiveret for at vinde pokalen med de store ører.

- Vi må komme videre (efter den missede VM-kvalifikation, red.). Sæsonen må slutte på den bedste måde for Juventus, der er stadig mange mål at opnå, siger Buffon.

Næste store opgave er i Serie A fredag aften, når Juventus ude møder topholdet Napoli.

Juventus ligger nummer tre i tabellen med fire point op til Napoli.

Netop Napolis træner, Maurizio Sarri, blev mandag kåret som årets træner i Serie A.

Det var i øvrigt sjette år i træk, at en Juventus-spiller blev kåret som den bedste spiller i Serie A. Andrea Pirlo vandt fra 2012 til 2014, Carlos Tévez vandt i 2015, mens Leonardo Bonucci blev hædret i 2016.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.