Bryllupper blanker singler af
Brylluppet koster også gæsterne kassen. Foto: Colourbox
Tegnebogen skal være velpolstret, når du takker ja til bryllupsinvitationen. Polterabend, gave, tøj, transport og overnatning koster kassen.

Det kan koste spidsen af en jetjager at takke ja til bryllupsinvitationen, hvis du både skal til polterabend, overnatte, have nyt tøj og købe en fin gave.

En undersøgelse, som Nordea har foretaget, viser, at singlekvinder i alderen 26 til 39 år i gennemsnit har udgifter for 5.100 kroner, hver gang de går til bryllup. Også er der ikke engang tale om luksusmodellen.

Eksempelvis koster det typisk 1.000 at deltage i en polterabend. Transport tur-retur fra brylluppet ligger på omkring 800 kroner. Gaven koster typisk 500 kroner, en overnatning 800 kroner, tøj og sko: 1.500 kroner og frisøren 500 kroner.

Alti alt er det tale om udgifter på 5.100 kroner.

Undersøgelsen viser nemlig, at udgifterne til gaver o.lign. har det med at vokse mere, end man tror. Bryllupsgæsterne bruger faktisk en halv gang mere på gaver, end de selv tror.

Og singler med lav indkomst bruger forholdsmæssigt tre gange så meget på gaver som gennemsnittet sat i forhold til deres indkomst. Alt i alt bruger danskerne en milliard kroner om året på bryllupsgaver.