Brønderslev Kommune politianmelder hadegruppe

Brønderslev Kommune lader politiet afgøre om gruppen mod en sagsbehandler er i strid med loven.
Det efterhånden så velkendte hus, hvor grusomhederne foregik, står ikke længere. Alligevel er sagen langt fra slut.
Det efterhånden så velkendte hus, hvor grusomhederne foregik, står ikke længere. Alligevel er sagen langt fra slut. Foto: Rene Schütze / POLFOTO

Gruppen er ellers blevet opløst, efter stifteren mente, hadet havde taget overhånd. Alligevel vil Brønderslev Kommune ikke lade sagen ligge her.

Det er nemlig ikke acceptabelt, at en gruppe på Facebook kræver at få en navngiven sagsbehandler fyret.

"Vi har kontaktet politiet, og vi har bedt dem kigge på de ytringer, der er kommet på Facebook. Nogle af ytringerne har karakter af trusler," siger Mette Krogh, der er kommunikationsansvarlig i Brønderslev Kommune, til politiken.dk.

Gruppen blev oprettet efter Danmarks Radio mandag aften viste dokumentaren 'Børnene fra Brønderslev', hvor familiens to ældste børn fortalte deres historie.

Her indrømmede sagsbehandleren fra Brønderslev Kommune, at de lod sig snyde af faren i familien, der nægtede at lukke dem ind, da de kom på uanmeldt besøg. Faren er nu dømt for blandt andet misrøgt, vold og seksuelle krænkelser.

Selvom familien var en såkaldt nomadefamilie og dermed har været i kontakt med et hav af sagsbehandlere, har denne ene fået en særligt hård medfart fra vrede borgere. Det kan skyldes, at hun sidenhen er blevet forfremmet.

Ifølge Mette Krogh er det ikke en enlig svale.

"Det er et stigende problem med hadegrupper mod offentligt ansatte. Du kan gøre det så omkostningsfrit og nemt, så nu må politiet afgøre, om der er noget forkert i det," siger Mette Krogh til politiken.dk.

B.T. skriver at gruppens stifter gerne vil nedlægge gruppen, men det kan først lade sig gøre, når medlemmerne har meldt sig ud. Torsdag aften er der stadig omtrent 1000 medlemmer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.