Brøndbyspillere skal ned i løn
Nedturen på banen suppleres nu af nedgang i lønnen hos Brøndbyspillerne. Foto: Scanpix, Keld Navntoft
Et forventet underskud på 35 millioner kroner i år får Brøndbys ledelse til at sætte spillerudgifterne ned.

Der varsles strammere tider på Vestegnen.

De høje spillerlønninger i Brøndby IF er fortid, og der sættes en stopper for dyre transfers. Klubbens pressede økonomi rammer nu spillerne på lønningsposen.

Ifølge sporten.dk fik for eksempel stortalentet Osama Akharraz afslag på sit lønkrav på 100.000 kroner om måneden, hvilket har drevet ham til AGF fra næste sæson, og han er ikke den eneste, der oplever smalhals i den tidligere storklub.

"Det er åbenlyst for alle, at de høje lønninger, som var gældende i en årrække, naturligvis ikke kan fortsætte. Realitetssansen, den nye virkelighed, har indfundet sig hos alle parter, både hos klubber og spillere. Det er gået op for enhver, at vi ikke kan betale de lønninger, som man kunne i 2007 og 2008, siger Brøndbys direktør, Jan Lockhart, til sporten.dk. Jan Lockhart fremlagde i sidste uge et regnskab med et forventet underskud på 35 mio. kr. for 2011.

Blandt andet den svenske spiller Mikael Nielson erkender, at når hans kontrakt udløber til sommer, må han acceptere lønnedgang, hvis han skal blive i klubben.

"Jeg og mange af de andre spillere kan godt se, hvad der sker og forstår den situation, klubben er i. Det vil da sikkert blive konsekvensen, hvis jeg forlænger," siger Mikael Nilsson til sporten.dk.

Derudover giver Brøndby slip på de dyre spillere, Max von Schlebrügge og Thomas Rasmussen, til vinter, mens Peter Madsen, som p.t. er udlejet til Lyngby og Jan Frederiksen, ikke bliver forlænget, når deres kontrakter udløber til sommer.

Kilde: sporten.dk