VORES VALG Brødrene Olsen stjæler Løkkes rampelys
Danskerne gider ikke se på Løkke i den her uge. De vil hellere have brødrene Olsen, Sys Bjerre og Lina Rafn. Foto: Mogens Flindt / POLFOTO
Vi er stopmætte af politiske budskaber. Derfor skal du invitere brødrene Olsen, Sys Bjerre og Lina Rafn, hvis festen skal have omtale.

Smuk som et stjerneskud er mere værd end varig velfærd.

Hvis brødrene Olsen slendrer i den ene ende af Strøget, og Lars Løkke Rasmussen (V) deler valgbrochurer ud i den anden, så ville danskerne flokkes mod de sanglade søskende. Og det ville pressens spørgsmål og knipsende blitz også.

Det viser denne ugers VIP-liste fra Eventbureauet PB Action, som laver en top ti over de danske personer, som tiltrækker mest opmærksomhed.

"Danskerne er allerede overmættet af politiske budskaber, og partilederne popper op på tv, gaden og i storcentre. Der er gået inflation i politikerne, og danskerne vil hellere have det lette lige nu," siger eventmanager Peter Binder til Newspaq.

Det bakkes op af samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet.

"Der er ikke noget eksklusivt over politikerne i valgperioden, fordi de gør alt hvad de kan for at komme i kontakt med vælgerne, og det kan blive for meget for vælgerne," siger han til Newspaq.

Denne uges liste domineres af deltagerne i det populære tv-program 'Toppen af poppen', hvor kendte musikere synger hinandens sange. I stedet for tunge tal, vil danskerne have underholdning.

"Folk har i virkeligheden brug for den ærlighed, den glæde og den positivisme, som er i det program. Det er happiness og totalt ukompliceret," fortæller Peter Binder.

Statsministeren må også se sig slået på opmærksomhed af musikerne Lina Rafn, Joey Moe og Sys Bjerre. Samlet er de ti politikere slået af otte musikere fra 'Toppen af poppen' og to værter fra 'Vild med dans', som starter på fredag.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det danske demokrati langsomt forfalder til overfladisk underholdning, mener Johannes Andersen.

"Lige nu har vi været i valgkamp i mere end et år, så politikerne har ikke mere interessant at skyde med. Vælgerne har hørt budskaberne igen og igen, og så kan jeg godt forstå, at de finder noget andet, som er interessant som 'Toppen af poppen'," siger samfundsforskeren.

Danskerne skal sætte det afgørende kryds om magten på næste torsdag, og her regner eventmanageren med, at politikerne igen bliver det nye sort.

"I næste uge, hvor valget skal afgøres, så kommer politikerne nok tilbage på toppen," slutter Peter Binder.

De Kongelige samt familie til kongehuset er ikke med på listen, da de stort set altid vil indtage de øverste pladser.

faktaboks

VIP-Listen i denne uge:
1. Niels Olsen, musiker
2. Jørgen Olsen, musiker
3. Sys Bjerre, musiker
4. Joey Moe, musiker
5. Lina Rafn, musiker
6. Rasmus Nøhr, musiker
7. Søs Fenger, musiker
8. Anne Linnet, musiker
9. Christiane Schaumburg-Müller, TV-vært
10. Claus Elming, TV-vært

VIP-Listen i sidste uge:
1. Lars Løkke Rasmussen, statsminister
2. Helle Thorning-Schmidt, politiker
3. Pia Kjærsgaard, politiker
4. Margrethe Vestager, politiker
5. Lars Barfoed, justitsminister
6. Johanne Schmidt-Nielsen, politiker
7. Villy Søvndal, politiker
8. Peter Christensen, skatteminister
9. Claus Hjort Frederiksen, finansminister
10. Anders Samuelsen, politiker

Kilde: PB Action