Brødet er regnet væk

Danmark bliver alligevel ikke selvforsynende med brødkorn fra i år. Kornet er regnet væk.
"Høsten af dansk brødhvede tegner til at blive katastrofalt dårlig," fortæller indkøbsdirektør Ivan Pedersen fra Cerealia Danmark, til Jyllandsposten.
"Høsten af dansk brødhvede tegner til at blive katastrofalt dårlig," fortæller indkøbsdirektør Ivan Pedersen fra Cerealia Danmark, til Jyllandsposten. Foto: Colourbox.dk

Sommerens voldsomme regnskyl betyder, at danske brødproducenter igen i år tvinges til at importere store mængder brødhvede fra for eksempel Tyskland.

"Høsten af dansk brødhvede tegner til at blive katastrofalt dårlig," fortæller indkøbsdirektør Ivan Pedersen fra Cerealia Danmark, til Jyllandsposten.

Det var ellers hensigten, at Danmark fra i år skullle være selvforsynende på brødhvede, men det har regnen altså sat en stopper for.

"Potentialet var meget stort, og landmændene har gjort et seriøst stykke arbejde for at levere varen. Derfor er det utroligt ærgerligt, at en stor del af indsatsen bliver ødelagt af regn. Netop de regioner i Syddanmark, der har mest brødhvede, har været hårdest ramt af de voldsomme regnvejr," siger Ivan Pedersen til Jyllands-Posten.

Hos grovvarekoncernen DLG roser adm. direktør Asbjørn Børsting, at landmændene har formået at få lidt over to tredjedele af brødhvedehøsten til at leve op til kvalitetskravene.

"Det er faktisk ganske godt klaret af landmændene i et høstår, som rent vejrmæssigt har været ekstremt vanskeligt. Nogle landsdele har været meget hårdt ramt, mens det andre steder har været muligt at høste fornuftige kvaliteter," siger Asbjørn Børsting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.