Brødbetynget Strauss-Kahn indrømmer utroskab
Der var ikke tale om voldtægt, forklarede den franske politiker Dominique Strauss-Kahn på direkte tv. Foto: Polfoto/AP Photo/Francois Guillot, pool / POLFOTO
Den tidligere voldtægtssigtede chef for Den Internationale Valutafond undskylder i eksklusivt interview for at have begået en moralsk fejl.

Der blev begået noget forkert på det hotelværelse i New York, som fik den nu tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF) Dominique Strauss-Kahn på alverdens læber.

Men det var ikke en voldtægt, sådan som en stuepige anklagede ham for efterfølgende, men en moralsk forkert handling der fandt sted på dobbeltlagnerne, som begge indvilligede i.

Det forklarede den gifte Strauss-Kahn tirsdag i sit første direkte interview med tv-kanalen TF1 her fire måneder efter skandalen brød løs.

"Hvad der skete inkluderede ikke vold, tvang eller anden ulovlig handling. Det, der skete, var et upassende forhold - og også mere end det, en fejl," lyder det fra den brødbetyngede franske politiker, som fortsætter:

"Var det svaghed? Jeg tror, det var mere end svaghed. Jeg tror, det var en moralsk fejl, og jeg er ikke stolt af det, der skete. Jeg fortryder enormt meget."

Den skandaleombruste franske politiker måtte gå af som IMF-leder, da sagen kom frem, ligesom den ødelagde hans muligheder for at blive kandidat ved det franske præsidentvalg i april, hvor mange så ham som Socialisternes måske stærkeste kort.

Se interviewet med Dominique Strauss-Kahn HER.

I august blev voldtægtsanklagerne afvist af en dommer i New York, idet stuepigen, der anklagede Strauss-Khan for seksuelle overgreb, blev fundet utroværdig.