Brixtofte tilbage i politik
Peter Brixtofte bliver politisk kommentator. Foto: AP, POLFOTO, Khan Tariq Mikkel
Peter Brixtofte skal fremover analysere sine tidligere kollegaer. Den tidligere borgmester i Farum er blevet politisk kommentator.

Peter Brixtofte gør comeback i dansk politik, men denne gang sidder han ikke selv i det politiske maskinrum, han skal blot betragte på afstand.

Den tidligere bykonge i Farum skal nemlig i fremtiden give den som politisk kommentator på det samfunds- og kulturinteresserede magasin Atlas.

"Brixtofte er interessant, fordi han har en enorm indsigt i dansk politik og en frihed til at udtale sig om alt," siger Kristoffer Granov redaktør på Atlas til Berlingske.

I 2008 blev Peter Brixtofte idømt to års fængsel for mandatsvig i den såkaldte Farumsag. Han blev af Højesteret kendt skyldig i magtmisbrug, hvilket medførte, at Brixtofte blev smidt ud af Venstre og måtte gå af som borgmester.

Den plettede fortid bekymrer dog ikke hos Atlas.

"Han har udstået straf over for samfundet, og som medie er vi ligeglade med, at han har været i fængsel," forklarer Granov.

Ex-borgmesteren afsonede sin dom i Horserød, hvor han blandt andet fik tid til at skrive en bog om stedet. Brixtofte blev løsladt i sidste måned.

Kilde: Berlingske