Kæresten brød sammen ved kisten: Peter Brixtofte bisat
Peter Brixtoftes børn og børnebørn fulgte tårevædede kisten til rustvognen ved bisættelsen i dag. (Foto: Fotocollage: Liselotte Sabroe/Claus Bech/Scanpix)
Se billederne fra den rørende bisættelse af den kontroversielle borgmester her.

Stavnsholtkirken i Farum var fyldt til bristepunktet og det var svært at finde en person uden våde øjne, da byens tidligere borgmester Peter Brixtofte blev bisat i dag, fredag.

Alle pladser i kirken var fyldt op under begravelsen, flere af dem af kendte sportsfolk, journalister og politikere.
 
Peter Brixtoftes familie fulgte tårevædet kisten til rustvognen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
 
Blandt andet deltog den afdøde fodboldspiller Harald Nielsens kone Rudi Nielsen, cykelrytteren Ole Ritter, erhvervsmanden Don Ø, Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Bent Falbert og tidligere formand for CD Mimi Jacobsen, fortæller BT.
 
Flere af Brixtoftes mest prominente partifæller var også mødt op for at sende Brixtofte godt videre, blandt andet klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt og statsminister Lars Løkke Rasmussen.
 
"Det er alt for tidligt. Peter blev 66. Det er alt for tidligt at skulle dø i den alder med smukke døtre og børnebørn. Det har været smerteligt for mig selv, at skæbnen ville, at det var mig, der havde gårdvagten, den dag han kørte over for rødt," sagde en meget rørt Lars Løkke Rasmussen efter begravelsen til Ekstra Bladet. 
 
På grund af statsministerens deltagelse var politiet også massivt til stede. 
 
Lars Løkke Rasmussen sagde, at Peter Brixtofte døde alt for tidligt. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
 

Rørende tale fra præsten

Peter Brixtofte blev sidste tirsdag fundet død i sin lejlighed i Farum, 66 år gammel.
 
Hans døtre fortalte i den forbindelse, at retsopgøret efter Brixtoftes tid som borgmester og det efterfølgende fængselsophold tog så hårdt på ham, at han kæmpede med et omfattende alkoholmisbrug.

Peter Brixtofte var i 16 år en særdeles populær borgmester i Farum. Men i 2002 kunne BT fortælle, at han havde brugt 150.000 kroner af kommunens penge på dyr rødvin.

De følgende dage bragte avisen flere afsløringer om hans brug af kommunale midler til eget forbrug.

Peter Brixtofte blev efterfølgende meldt til politiet og endte med at afsone to et halv år i fængsel.

Fodboldspiller Mark Strudal er blandt de mange sportsfolk og andre kendte, der deltog i bisættelsen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Sognepræst Anne Have Christensen holdt ved bisættelsen en rørende tale, som også betonede Brixtoftes virksomme liv.

- Peters liv havde mange facetter og nuancer. Aldrig sort. Lykkelige øjeblikke og stor sorg var en del af det. Journalist, skribent, politiker. Det var et arbejdsomt liv, Peter havde. Han var visionær, spændende, flittig, sjov, hjertevarm, interesseret og engageret i alle, sagde præsten ifølge BT.
 
Peter Brixtofte efterlader sig tre døtre, syv børnebørn, broderen Jens Brixtofte, moderen Inger Brixtofte samt kæresten Nadia Alim.

De deltog alle i bisættelsen, og fik ifølge BT også varme ord med af sognepræst Anne Have Christensen.

- Han var der for sine døtre og sin familie, så man aldrig var i tvivl om, at man var noget helt særligt. I hører stadig sammen med det menneske, I har mistet, sagde hun til familien.

Kæresten brød sammen

Peter Brixtoftes kiste var pyntet med røde og gule roser.
 
I kirken blev der spillet Frank Sinatra og flere salmer, og bisættelsen sluttedes af med Kim Larsens sang "Vi ses igen om ikke før så siden", som blev spillet på anlægget.
 
Peter Brixtoftes kiste blev båret ud til tonerne af Kim Larsen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
 
Familien stod tæt sammen, da kisten blev båret ud af kirken og ind i rustvognen. Her blev øjeblikket for tungt for Brixtoftes kæreste gennem ti år, Nadia Alim, der brød sammen i gråd, oplyser Ekstra Bladet, som har live-dækket begravelsen.
 
Hun omfavnede efterfølgende Peter Brixtoftes mor, 95-årige Inger Brixtofte, der deltog i begravelsen i sin rullestol.
 
Peter Brixtoftes bror, Jens Brixtofte, siger til Ekstra Bladet, at bisættelsen var smuk, "sådan som Peter ville have haft den."
 
Der er nu mindehøjtidelighed på Farum Park.

Bisættelsen foregik ved Stavnsholtkirken i Farum. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

via Listen To News