Brian Mikkelsen: Luk pengekassen for kriminelle
Dokumentaren Sigøjnerbossenhar fået blandt andre Brian Mikkelsen til at reagere. Scanpix, Asger Ladefoged
Dokumentaren Sigøjnerbossenhar fået blandt andre Brian Mikkelsen op af stolen.

Den danske pengekasse skal lukkes for kriminelle.

Sådan lyder reaktionen fra de Konservatives Brian Mikkelsen, efter TV2-dokumentaren Sigøjnerbossen torsdag rullede over skærmen.

Her kunne seerne få et indblik i livet hos det, der af Ekstra Bladet er blevet kaldt Danmarks mest kriminelle familie. Langt de fleste familiemedlemmer er nemlig straffede flere gange, og flere af dem venter på udvisning af Danmark efter endt afsoning.

Af dokumentaren fremgår det også, at de fleste familiemedlemmer lever af kontanthjælp – og på omkring fire år har fået udbetalt 16,8 millioner kroner i offentlig forsørgelse.


- Man skal ikke bare kunne køre ned i sin BMW og hæve kontanthjælp. Så må man ud og arbejde og lave en ordentlig indsats for pengene. Så det med at give kontanthjælp til de kriminelle, som ikke står til rådighed for noget som helst, det synes jeg, at man skal stoppe med, siger Brian Mikkelsen til Jyllands-Posten.

Generelt mener han, at det danske samfund er for blødsødent overfor familier som denne og peger på tre steder, hvor der bør gribes ind.

Dels ønsker han hurtigere indsatser over for unge mennesker, der begår kriminalitet, dels vil han have længere straffe til den slags kriminelle. Sluttelig vil han også have dem hurtigere udvist af landet, så de kan afsone deres straf i det land, de kommer fra.