Brian Laudrup: Arsenal-fodbold er guf for Leicester
Kasper Schmeichel og Leicester kan spille sig endnu tættere på mesterskabet med en udesejr over titelaspiranterne Arsenal søndag. Foto: Jon Super/AP
Arsenal skal forsøge at stoppe Leicesters kurs mod mesterskabet, men Leicesters kontraspil kan dræbe Arsenal.

Kasper Schmeichel og Leicester fortsætter eventyret i Premier League, hvor holdet i de to seneste kampe har slået storholdene Liverpool og Manchester City.

Det har givet det overraskende tophold en føring på fem point til de nærmeste forfølgere i ligaen, som er Tottenham og Arsenal.

Søndag gæster Leicester netop Arsenal, som tidligere på sæsonen drev gæk med Schmeichel og co. i en 5-2-sejr, men sådan kommer det næppe til at gå søndag ifølge Brian Laudrup, Premier League-ekspert på 6'eren.

- Det (nederlag) betyder overhovedet ikke noget. Det var det, man kunne have forventet. Tidligere på sæsonen forventede et hold som Leicester jo også, at når man besøgte de store hold, så kunne man få en snitter, men det er en helt anden situation nu.

- De har oparbejdet så meget goodwill og selvtillid, lyder det fra den tidligere danske landsholdsspiller.

I kraft af hjemmebanen må Arsenal påtage sig favoritværdigheden i kampen søndag, men Arsenal-manager Arsene Wengers fodboldfilosofi er guf for Leicesters kollektiv og kontramaskine.

- Det sjove ved Leicester er jo, at de ikke har nogen problemer mod hold, der dominerer på boldbesiddelse. Dem har de jo nærmest spist til morgenmad igennem hele sæsonen, siger Brian Laudrup, der ikke tør gætte på et udfald af kampen.

Han tror, der er gode chancer for, at Leicester er med i mesterskabskampen helt til den bitre ende.

- Der skal meget til, hvis man skal se et Leicester-hold gå fuldstændig ned nu kort før målstregen. Det kan jeg næsten ikke se ske, siger Laudrup, der selv har en fortid hos de regerende engelske mestre, Chelsea.

Der er stadig langt til mesterskabet for Leicester med 13 runder igen, men Champions League-billetten lurer lige om hjørnet.

- Jeg ville da som Leicester-træner, Leicester-spiller og Leicester-fan i hvert fald være derhenne, hvor jeg ville sige, at det godt kan være, man ikke bliver mester, men man kommer til at spille Champions League næste år.

- Og bare det i sig selv er nok den største overraskelse i Premier Leagues historie, siger Brian Laudrup.

/ritzau/