Breivik tilbage på Utøya
To civile politibetjente filmede rekonstruktionen for at optagelserne senere kan fremlægges som bevis i retten. Foto: Morten holm / POLFOTO
Massemorderen Anders Behring Breivik var i weekenden tilbage på Utøya, hvor han hjalp politiet med at rekonstruere drabene på øen ved Oslo.

Den norske terrorist Anders Breivik var i går tilbage på gerningsstedet, Utøya, hvor han den 22. juli skød 69 hovedsagligt unge mennesker ned.

Det skriver den norske avis Verdens Gang.

Politiet ville have Breivik til at gennemgå massakren, og i følge hans forsvarer, så husker han det hele klart.

Den 32-årige drabsmand var af sikkerhedsmæssige hensyn udstyret med et reb om kroppen og var udstyret med fodlænker og håndjern.

Det var første gang, at Anders Breivik var ude af sin fængselscelle, siden han blev anholdt på Utøya for tre uger siden.

Han ankom klokken 14.02 til øen med færgen MS Thorbjørn og befandt sig i otte timer på øen med svært bevæbnet politieskorte.

En politihelikopter svævede over området for at sikre sig, at der ikke lå personer i skjul, som ville hævne sig på Norges for tiden mest forhadte mand.

To civile politibetjente filmede rekonstruktionen for at optagelserne senere kan fremlægges som bevis i retten.

Lige før han blev kørt til færgelejet kunne Breivik se alle de biler, som var stoppet langs vejen for at lægge blomster ved mindesmærket.

Der var næppe nogen, der anede, at drabsmanden sad bag de mørke vinduer i en anonym sølvgrå Ford Mondeo stationwagon, der passerede.