Breivik får luksusforhold i spjældet
Sådan så det ud, da Breivik blev fragtet til byretten i Oslo i går. Der foregik det første åbne retsmøde i sagen mod ham. Foto: Jon Eeg / POLFOTO
Anders Breivik har fået historisk meget plads at boltre sig på i fængslet.

En almindelig indsat får én fængselscelle i det norske Ila-fængsel - men Anders Breivik er åbenlyst ikke en helt almindelig fange.

Manden, der har indrømmet at have dræbt 77 personer, har nemlig fået hele tre fængselsceller, så han nærmest har en lille lejlighed.

Det skriver vg.no.

Det er historisk, at en indsat får adgang til tre celler. De fungerer som henholdsvis soveværelse, arbejdsværelse og træningsrum.

"Det er første gang, at en indsat, der er varetægtsfængslet, har disponeret over mere end én celle i Ila-fængslet," siger fængselsdirektør Knut Bjarkeid ifølge vg.no til Dagsavisen.

Anders Breivik må ikke have kontakt til andre indsatte og har derfor heller ikke adgang til aktivitets- og træningsrum, som de andre indsatte har. Derfor får han lov til at træne i sin egen celle, forklarer Knut Bjarkeid.

Samtidig har han fået tildelt de tre celler på hver især syv-otte m2, fordi man vil undgå, at Breivik får skader af de mange måneders indespærring.

"Vi ved, at afsoningsskader vil komme. Det giver ham noget variation, når de forskellige aktiviteter knytter sig til de forskellige celler," siger den terrorsigtedes forsvarer Geir Lippestad ifølge vg.no.

I går var det første åbne retsmøde i sagen mod Breivik. Det endte med, at han har fået forlænget varetægtsfængslingen med yderligere 12 uger.

Han blev anholdt d. 22. juli, efter han havde dræbt 69 personer på Utöya og otte personer med en bombe i Oslo.

Kilde: Vg.no