Breivik dræbte længere tid end antaget
En lille dreng var en af de mange tusinde, der lagde blomster på fastlandet ud for Utøya i dagene efter massakren. Foto: Polfoto, AP, Matt Dunham
Nye oplysninger viser, at Anders Breivik gik amok fem-seks minutter længere, end hvad man hidtil har troet.

Massemorderen Anders Behring Breivik var fem-seks minutter længere på øen Utøya, end hidtil troet, før han blev pågrebet.

Det skriver det norske medie VG, som har det fra unavngivne kilder.

Tidligere har forklaringen fra norsk politi lydt, at Breivik blev stoppet klokken 18.27, men nu viser det sig, at det i virkeligheden skete mellem 18.32 og 18.34. Dermed har han kunnet skyde og dræbe de unge socialdemokrater i fem-seks minutter længere.

"Da politiet ankom til øen, blev gerningsmanden hurtigt pågrebet. Ifølge beredskabstroppen skete det klokken 18.27. Materiale fra Nordre Buskerud angiver et noget senere tidpunkt. Mellem 18.32 og 18.34," siger den norske justitsminister Knut Storberget i Sorttinget i dag, skriver vg.no.

Ifølge avisens kilder er det dårlig kommunikation imellem myndighederne, der er skyld i forvirringen. Der er nu sat undersøgelser i gang for at fastlægge én gang for alle, hvad der foregik i de afgørende minutter, hvor Anders Breivik blev standset og anholdt.

Justitsminister Storberget bebrejder ikke beredskabstropperne for de forkerte tidsangivelser.

"Usikkerheden var en del af situationsbildet for dem som skulle tage mange krævende vurderinger," sier han i dag i Stortinget.

Den norske højreekstremist sidder nu i varetægtsfængsel, og afhøringerne af ham foregår ved hjælp af videotransmission.

På mandag skal han for første gang afhøres for åbne døre.

69 mennesker mistede livet på Utøya 22. juli. Med de otte der blev dræbt ved et bombeangreb i Olso, er Anders Behring Breivik tiltalt for 77 drab.

Kilde: VG.no