Bortvist sosu-assistent får arbejde tilbage

Den social- og sundhedsassistent, der i sommer blev bortvist fra sit arbejde på grund af tv-overvågning, får nu sit arbejde tilbage.
Ansatte i ældreplejen må ikke videoovervåges, heller ikke selvom det foregår i borgernes eget hjem, uden at de ansatte er blevet orienteret.
Ansatte i ældreplejen må ikke videoovervåges, heller ikke selvom det foregår i borgernes eget hjem, uden at de ansatte er blevet orienteret. Foto: Colourbox

En ung sosu'er, der i sommer blev bortvist for at have taget penge fra en 89-årig beboer på et plejehjem i Struer, har fået sit arbejde tilbage.

Det er indholdet i et forlig mellem FOA og Kommunernes Landsforening (KL) om sagen.

Social- og sundhedsassistent Milka Bilde Andersen får dermed sin bortvisning annulleret. Hun får udbetalt løn for den tid, hvor hun uretmæssigt har været bortvist og starter nu igen i hjemmeplejen i Struer.

Retten i Holstebro fastslog i sin dom i oktober, at Milka Bilde Andersen var uskyldig i anklagerne om tyveri af penge fra en chokoladeæske. Retten slog også fast, at det var ulovligt, at pårørende - uden at skilte med det - havde sat tv-overvågning op.

"Det har været nogle hårde måneder for Milka, før hun blev renset, først af retten, og nu omsider også af Struer kommune. Derfor er jeg først og fremmest glad på hendes vegne," siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Han er dog også glad på de offentligt ansattes vegne, fordi det nu står krystalklart, at ansatte ikke uden videre må overvåges.

"Opsætter man tv-kameraer i et hjem, der også fungerer som arbejdsplads for eksempelvis ældreplejens ansatte, så skal de ansatte være orienteret om overvågningen," siger Dennis Kristensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.