Bornholm-par forgreb sig ugentligt på døtrene

Både mor og adoptivfar har gennem 10 år forgrebet sig på deres døtre. Sigtelserne mod dem er nu offentliggjort.
Et forældrepar er sigtet for at have forbrudt sig mod deres to døtre i en periode på i alt ti år.
Et forældrepar er sigtet for at have forbrudt sig mod deres to døtre i en periode på i alt ti år. Foto: MOTTLAU MICHAEL / POLFOTO

To bornholmske piger er vokset op med sexovergreb fra begge deres forældre.

Der er tale om en biologisk mor til de to søstre og deres adoptivfar.

Retten på Bornholm har netop offentliggjort sigtelserne i sagen. Her viser det sig, at adoptivfaren på 56 år fra januar 2001 til 2006 ugentligt har forgrebet sig på den ældste af pigerne, der i dag er 18 år. Hun var altså otte år gammel, da overgrebene startede.

I 2010 begyndte faren ifølge sigtelsen at forgribe sig på den anden datter, der idag er 16 år. Overgrebene mod hende fortsatte helt til den 4. juli i år, hvor forældreparret blev anholdt.

Begge døtre har været udsat for tvungent "samleje og anden kønslig omgængelse" fra adoptivfarens side, hedder det i politiets anklageskrift.

Også den 39-årige mor står sigtet for seksuelle overgreb, men i modsætning til faren, har hun udelukkende forgrebet sig på den yngste datter. Moderens overgreb er foregået i samme periode som adoptivfarens, altså fra 2010 til 2011 - de nærmere omstændigheder kendes ikke.

I tillæg til de sigtelserne for de seksuelle krænkelser, står den 56-årige adoptivfar sigtet for at være i besiddelse af "adskillige skydevåben." Herunder tre maskingeværer med ammunition og en pistol med otte patroner, hvoraf den ene sad i kammeret.

Forældreparret har siddet varetægtsfængslet siden 5. juli i år, og politiet efterforsker stadig sagen. De afviser ikke, at der kan blive rejst flere sigtelser i sagen.

Parret skal mentalundersøges, og politiet forventer at kunne rejse tiltale mod dem om et par måneder.

Den yngste datter er anbragt af kommunen, mens den ældste allerede boede for sig selv, da forældrene blev anholdt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.