Efter nyt spor i Emilie Meng-sag: Borger-tip strømmer ind
Henvendelser fra borgere strømmer ind efter nyt spor i sagen om den dræbte Emilie Meng. Foto: Privat
Politiet ved ikke, om gerningsmanden til drabet på Emilie Meng sad i en nu efterlyst bil.

Tirsdag meddelte politiet, at man efterlyser en hvid Hyundai i30, som blev set i forbindelse med drabet på Emilie Meng, der startede med hendes forsvinden 10. juli i Korsør.

Og omkring halvanden time senere har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi allerede modtaget en lang række henvendelser, oplyser efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

- Vi har allerede fået rigtig mange henvendelser, som vi nu er i gang med at kigge på, og det strømmer fortsat ind, siger han.

Politiet kan ikke sige noget om, hvad oplysningerne fra borgerne konkret drejer sig om.

De nye spor drejer sig om overvågningsbilleder, der tidligere har været så grynede, at de ikke kunne bruges. De har nu været forbi eksperter, og det har betydet, at kvaliteten er blevet væsentligt forbedret.

Det er for tidligt at sige noget om, hvem eller hvor mange der opholdt sig i den hvide bil.

- Billederne er stadig af så dårlig kvalitet, at man ikke kan se det. Vi ved heller ikke noget om, hvorvidt gerningsmanden sidder i bilen.

- Men det væsentlige for os, er, at vi mange gange har bedt folk kontakte os, hvis man har været i området omkring Korsør Station, og det ved vi, at vedkommende her ikke har gjort, siger Søren Ravn-Nielsen.

Pigen forsvandt 10. juli tidligt om morgenen, og det satte en omfattende eftersøgning i gang.

Først juleaftensdag fandt politiet hendes lig i en sø ved Borup på Sjælland.

Dansk politi er i øjeblikket også i gang med at efterforske et andet uopklaret drab. Det drejer sig om 32-årige Louise Borglit, der blev knivdræbt i Elverparken i Herlev i november 2016.

Hvorvidt de to sager kan have en forbindelse, kan Søren Ravn-Nielsen ikke sige noget om.

Men han siger, at det er helt almindeligt, at man i sin efterforskning kigger på lignende sager.

- Hele generelt kan jeg sige, at vi er opmærksomme på, om der er andre sager, som man kan forbinde. Sådan er det altid. Mere kan jeg ikke sige.

/ritzau/
via Listen To News