Borgere vil beskytte bordel
Borgerne i Arnborg beskytter deres bordel for at redde deres lille samfund. De vil af med de kristne.

En kamp om sjæle udspilles i disse dage i den lille by Arnborg ved Herning.

Knap 400 ud af byens omkring 700 borgere har skrevet under på en støtteskrivelse til fordel for det lokale bordel. Og afleveret det til politiet.

Men Arnborgerne er ikke mere liberale end resten af borgere i Danmark. Faktisk handler underskrifterne slet ikke om støtten til prostitution, men derimod de lokale borgeres kamp mod de to kristne vækkelsesbevægelser Evangelist og Troens Ord. De to bevægelser har nu i over en måned stået og demonstreret ude foran byens bordel.

»Næsten alle i byen støtter os. Bordellet er en bagatel i denne kamp. Det er blot startsskuddet. Uanset hvor de havde demonstreret i byen, ville vi lave moddemonstrationer. Vi vil ikke ende som et nyt Gørløse,« siger talsmanden for Arnborgerne, Robert E. Simonsen og hentyder til, at den kristne vækkelsesbevægelse Evangelist langsomt har købt sig ind i Gørløse og splittet lokalsamfundet.

Borgerne i Arnborg har her efter nytår oprettet en investeringsforening, som hvert medlem skyder 5.000 kroner i. Omkring 100 borgere er interesserede og pengene skal bruges til at opkøbe byens tomme huse, så de troende ikke får fodfæste.

Der er også ved at blive stablet et borgermøde på benene i næste uge.

»Det her handler om det samfund, som vi har bygget op herude. Vi er lige nøjagtig nok til bevare vores folkeskole, vores daginstitutioner, vores lokale Brugs og foreningsliv. Kommer de andre og melder sig ud af skolen, så er den i fare for at lukke. Det vil vi ikke finde os i,« siger Robert E. Simonsen.

Han har kun hørt om ét hus i byen, der ikke ville skrive under, da de aktive borgere var rundt med protestskrivelsen. Alle, der var hjemme, skrev villigt:

»Nogle rev ligefrem kuglepennen ud af hånden på os,« siger han.

Borgerne har nu flyttet deres demonstration til Arnborg Kro, hvor flere af de troende bor.

Herning Politi har besluttet, at de små 20 evangelister må fortsætte deres demonstrationer frem til februar:

»Det er simpelthen den grundlovssikrede ret til at demonstrere, som vejer tungest her. Vi er jo nede på et niveau, hvor det er helt grotesk, men det skal selvfølgelig ikke udvikle sig til chikane. Min vurdering af sagen er, at det i bund og grund handler om, at borgerne i Arnborg har fået nok af de troende. De skal ikke komme og presse noget ned over hovedet på dem. Det er vist kernen i det hele,« siger vicepolitiinspektør ved Herning Politi, Poul Vestergaard-Lau, til Ekstra Bladet.