Bonn indfører Prostitumeter til gadens piger

Fremover skal prostituerede i den tyske by Bonn købe billetter for at kunne sælge sig selv.
Gadepigerne i Bonn skal fremover trække billet, før de kan trække kunder.
Gadepigerne i Bonn skal fremover trække billet, før de kan trække kunder. Foto: Colorbox

Politikerne i den tyske by Bonn har fundet en utraditionel løsning på et gammelt problem: Hvordan sikrer man, at gade-prostituerede betaler skat?

Og løsningen har tilsyneladende altid holdt parkeret foran deres næser. Nu har byrådet nemlig valgt at efterligne parkometersystemet, som holder styr på parkerede biler, skriver thelocal.de.

Fremover skal de prostituerede købe en billet fra en gadeautomat, som giver dem ret til at trække på gaden fra klokken 16.15 til 6 om morgenen.

Billetterne kommer til at koste seks euro og forventes at indtjene 300.000 euro om året. 'Parkeringsvagter' vil derefter gå rundt og tjekke, om pigerne nu også har købt billet. Hvis de ikke har, får de først en advarsel, derefter en 'parkeringsbøde'.

Systemet genererer ikke blot indkomst, men skaber lighed mellem byens prostituerede, siger byrådsmedlemmet Monika Frömbgen. Hun peger på, at pigerne på bordellerne i forvejen betaler skat, og at den nye ordning derfor kun er rimelig.

Prostitumeteret blev indviet i weekenden og havde efter én nat indtjent 264 euro (1980 kroner).

Sex-billetterne giver dog ikke de prostituerede lov til at trække, hvor de vil. Der er i forvejen udpeget seks zoner, hvor de kan mødes med kunderne, og dem skal de fortsat blive i.

Kilde: thelocal.de

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.