DR-profil i nyt job: Hjalp kendte skuespillere
Bonderøven Frank Erichsen fra DR1-programmerne er kommet bag kameraet som konsulent på en ny dansk film. Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Frank Erichsen, der er kendt som Bonderøven fra DR-programmerne med samme navn, har fået nyt job.

Man står og skal lave en spillefilm, der foregår i midten af 1800-tallet, men hvordan får man egentlig filmen til at fremstå mest troværdig?

Det var spørgsmålet forud for filmen 'Før Frosten', der har premiere torsdag. I filmen følger man bonden Jens, spillet af Jesper Christensen, som står over for et svært valg, efter at høsten slår fejl.

Og for at der ikke blev lavet alt for graverende fejl om hverdagslivet på en bondegård i 1800-tallet, valgte instruktør Michael Noer at hyre Frank Erichsen - kendt som Bonderøven fra programmer på DR1 - som konsulent på filmen. Det fortæller Bonderøven selv i en video på Nordisk Films Facebook-side.

- Jeg kom med forslag til, hvad man kunne lave, så skuespillerne ikke sidder og ikke laver noget, når de er i dialog, men bruger deres hænder. I 1800-taller var hvert et minut væsentligt for at få lavet noget, siger han.

Bonderøven blev i første omgang spurgt, om han ville læse manuskriptet igennem for faktuelle fejl. 

Siden kom han med på optagelserne, hvor han guidede skuespillerne i at udføre deres opgaver på troværdig vis. Ting som at binde neg, tærske langhalm og meget andet lærte Frank Erichsen skuespillerne.

'Før Frosten' får premiere 10. januar. Den har blandt andre Jesper Christensen og Ghita Nørby på rollelisten.

Se traileren fra filmen her