Bombefrygt i Oslo: Mange evakueret
Bomberyddere er til stede ved Oslos hovedbanegård onsdag morgen, da man har fundet en mistænkelig kuffert, Foto: Google Street View
Politiet har her til morgen evakueret folk på Oslos hovedbanegård pga. en mistænkelig kuffert.

Mange der befandt sig på Oslos hovedbanegård - også kaldet Oslo S - her til morgen er blevet evakueret på grund af en mistænkelig kuffert.

Det skriver vg.no.

"Vi har evakueret dele af Oslo S og de omkringliggende bygninger. Jeg har ikke nøjagtige detaljer om hvilke. Årsagen er, at vi har fundet en kuffert, som er sat ved fly- og togterminalen," siger operationsleder Tor Grøttum til VG Nett.

De Norske Statsbaner bekræfter over for netavisen, at al trafik på Oslo S er stoppet.

Politiet oplyser, at kufferten er blevet efterladt af en person, der gik ind i terminalen, satte kufferten fra sig og gik igen.

"Det er en konkret vurdering af tid og sted, som gør at vi vælger at evakuere. Vi kender omstændighederne i disse dage, men vi vil selvfølgelig prøve at få gang i trafikken igen så hurtigt som muligt," siger Grøttrum fra det norske politi.

Det er kun fem dage siden, at en bil blev efterladt i det centrale Oslo, hvorefter den eksploderede og dræbte otte mennesker. Få timer efter skete massakren på Utøya, hvor 76 blev dræbt.