Bombefrygt i Oslo: Mange evakueret

Politiet har her til morgen evakueret folk på Oslos hovedbanegård pga. en mistænkelig kuffert.
Bomberyddere er til stede ved Oslos hovedbanegård onsdag morgen, da man har fundet en mistænkelig kuffert,
Bomberyddere er til stede ved Oslos hovedbanegård onsdag morgen, da man har fundet en mistænkelig kuffert, Foto: Google Street View

Mange der befandt sig på Oslos hovedbanegård - også kaldet Oslo S - her til morgen er blevet evakueret på grund af en mistænkelig kuffert.

Det skriver vg.no.

"Vi har evakueret dele af Oslo S og de omkringliggende bygninger. Jeg har ikke nøjagtige detaljer om hvilke. Årsagen er, at vi har fundet en kuffert, som er sat ved fly- og togterminalen," siger operationsleder Tor Grøttum til VG Nett.

De Norske Statsbaner bekræfter over for netavisen, at al trafik på Oslo S er stoppet.

Politiet oplyser, at kufferten er blevet efterladt af en person, der gik ind i terminalen, satte kufferten fra sig og gik igen.

"Det er en konkret vurdering af tid og sted, som gør at vi vælger at evakuere. Vi kender omstændighederne i disse dage, men vi vil selvfølgelig prøve at få gang i trafikken igen så hurtigt som muligt," siger Grøttrum fra det norske politi.

Det er kun fem dage siden, at en bil blev efterladt i det centrale Oslo, hvorefter den eksploderede og dræbte otte mennesker. Få timer efter skete massakren på Utøya, hvor 76 blev dræbt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.