Boligrenovering skal give 3.000 job

Både Dansk Byggeri og Boligselskabernes Landsforening er enige om, at der skal investeres flere milliarder i renovering af boligområder.
Renover lejligheder i ghettoer og sociale boligbyggerier for yderligere to milliarder kroner og skab 3.000 job i byggeriet. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri.
Renover lejligheder i ghettoer og sociale boligbyggerier for yderligere to milliarder kroner og skab 3.000 job i byggeriet. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri. Foto: colourbox.com

Sæt de nedslidte sociale boligområder i stand og skab 3.000 nye arbejdspladser.

Og det koster ikke skatteyderne en eneste krone.

Sådan lyder det fra Dansk Byggeri ifølge Børsen.

Erhvervsorganisationen vil hente to milliarder kroner i Landsbyggefonden, som lejerne i sociale boligområder betaler til over huslejen.

"Det smukke ved at bruge Landsbyggefondens midler er, at det ikke påvirker statens finanser," siger adm. direktør Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri til Børsen.

Folketinget vedtog sidste år at hente fem milliarder kroner i Landsbyggefonden i år.

Og beløbet kan ifølge Boligselskabernes Landsforening løftes til yderligere syv milliarder kroner, uden at det skaber flaskehalse i byggeriet.

Bent Madsen, der er adm. direktør i Boligselskabernes Landsforening er helt med på at få renoveret de nedslidte boliger.

"Det er det rigtige at gøre, for da man startede med renoveringer, var der en kø på otte milliarder kroner i projekter, som egentlig var klar til, at man klippede snoren på. En del af køen er skrællet af, men der er rum for mere, projekterne ligger der og der er plads i økonomien," siger han til Børsen.

Nogle af de steder, hvor Landsbyggefondens midler skal skaber gennemgribende renoveringer, er bl.a. Århus-ghettoen Gellerupparken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.