Boligkøbere vil vide alt om klimaet

Når der skal handles bolig, så er klima og kloakforhold et vigtigt element. Et overvældende flertal vil have offentligt klimakort.
Både de synlige, men i øget omfang de mindre synlige kvaliteter ved et hus skal være i orden, mener de boliginteresserede danskere.
Både de synlige, men i øget omfang de mindre synlige kvaliteter ved et hus skal være i orden, mener de boliginteresserede danskere. Foto: Google Maps

Vinduer, isolering, tag og el-installationer skal være i orden, når der skal handles bolig. Men den seneste tids store regnskyl har nu sat ekstra fokus på de forhold, som man ikke umiddelbart kan se på boligen.

Kloakforholdene skal være i orden, for det kan koste dyrt, når kælderen står i vand og inventaret er ødelagt.

En analyse fra Home viser, at 93% af danskerne ønsker et offentligt tilgængeligt kort, så de har bedre og altid opdateret information om, hvilke boliger og områder, der er bedst sikret mod vejrforholdene og hvor der skal sættes ind.

"Der er en generel tendens til at boligkøbere og -sælgere i højere grad ønsker at orientere sig om klimaet, og om hvordan det kan påvirke boligen," siger kommunikationschef i Home Mads Ellegaard og henviser til de svar der er kommet fra 625 personer i Homes boligpanel.

"Det er ret tydeligt, at det er vigtigt for danskerne at have et kort, hvor man kan gå ind og se risikoen for oversvømmelse i forskellige dele af landet," siger Mads Ellegaard.

Situationen med skybrud i år er naturligvis en usædvanlig voldsom begivenhed

"Folk er meget realtiske, de ved godt, at det i år har været en ekstrem situation," siger han og understreger, at mest mulig information er noget, som danskerne bør have krav på.

Laves et klimakort, så skal det gøres meget detaljeret, så det ikke sender bestemte områder i skammekrogen, mener Mads Ellegaard.

En ny måling lavet af analysebureaet Wilke for Nyhedsbureauet Newspaq viser, at 48 procent af danskerne mener, at kloakforhold er afgørende, når de skal købe ny bolig.

Er kloakforholdene i orden, så er det et stærkt argument, når sælger skal sælge sin bolig - omvendt kan køber presse sælger på prisen, hvis forholdene ikke er helt i top.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.