Boligkøbere holder vejret og venter på pakke
Lars Løkke Rasmussen holder lige nu det danske boligmarked i sin hule hånd. Mange købere har i dag aflyst underskriftsmøder for at se, hvad der i morgen præsenteres i boligpakken. Foto: Colourbox
Mange boligkøbere sætter nu boligjagten i bero og venter spændt på den boligpakke, Venstre i morgen fremlægger.

Hvad er det helt præcis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i morgen præsenterer i den nye boligpakke?

Boligmarkedet holder lige nu vejret og ser frem til at se den helt konkrete udformning pakken.

Således har Home oplevet at hvert fjerde underskriftsmøde i dag er blevet aflyst. Køberne vil nemlig se om de kan spare penge med den nye boligpakke.

"Den analyse vi har lavet blandt vores mæglere i Home viser, at overvældende mange boligkøbere fra morgenstuden har grebet telefonen og sagt: 'vent lige og se, hvad der sker'," siger Mads Ellegaard, der er kommunikationschef i Home, til Newspaq.

Indtil videre skal indholdet af pakken være en række indgreb, der skal få gang i det stagnerende danske boligmarked. Blandt andet bliver tinglysningsafgiften suspenderet og boligkøberne fritages for ejendomsværdiskatten frem til 1. januar 2013.

Venstres beregninger betyder, at nye boligejere kan spare 23.400 kroner på køb af en bolig på to millioner kroner.

Også S-SF har fremlagt en boligpakke - og uanset om pakken er blå eller rød, så er det en god og hård pakke for boligmarkedet, roser Home.

"Det er utrolig positivt, at begge sider af Folketinget nu tager initiativ til boligpakker. Det skaber ro om boligmarkedet," siger Mads Ellegaard.

Han forventer, at de mange udsatte underskriftsmøder bliver sat i stand igen, når Venstre boligpakke er fremlagt.

Lars Løkke Rasmussen har i dag meddelt, at boligpakken vil træde i kraft med tilbagevirkende kraft fra den 20. august.