Børnenes lykkepiller skal tages fra lægen

Praktiserende læger skal ikke længere kunne give børn og unge antidepressiv medicin. Sådan lyder forslaget fra SF, der skal sænke forbruget.
Færre antidepressive piller skal finde vej ind i mindreåriges munde. Det skal psykiaterne hjælpe med til.
Færre antidepressive piller skal finde vej ind i mindreåriges munde. Det skal psykiaterne hjælpe med til. Foto: colourbox

Der bliver givet alt for mange lykkepiller til børn og unge.

Derfor vil et flertal i Folketinget fjerne receptblokken fra de praktiserende læger. så det kun er med godkendelse fra en psykiater, at unge under 18 år kan få antidepressiv medicin.

Det skriver MetroXpres.

Forslaget kommer fra SF's, psykiatriordfører Özlem Cekic.

"Det her er et spørgsmål om, at praktiserende læger skal løfte røret og ringe til en psykiater for at vende, om det her barn eller denne her unge skal have antidepressiv medicin. Hvis psykiateren er enig med den praktiserende læge, så kan den praktiserende læge starte en behandling," forklarer hun til Newspaq.

Når unge bliver behandlet med antidepressiv medicin, så er det i langt de fleste tilfælde praktiserende læger, ser ordinerer medicinen.

Bare sidste år fik 2.802 danskere under 18 år det hyppigst ordinerede medicinpræparat SSRI mod depressioner. I næsten 60 procent af tilfældene var det praktiserende læger, der udskrev medicinen.

"Forslaget vil hjælpe de praktiserende læger til lige at få et andet sæt faglige øjne på sagen, så de ikke bare som det første tyer til receptblokken og udskriver pillerne," siger Özlem Cekic.

Også Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti støtter det forslag SF afleverer til ministeren.

Kilde:MetroXpress

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.