Børn med problemer får livline juleaften
Ikke alle børn har det let i julen. Forældrenes skilsmisse eller misbrug sætter spor. Colourbox / Modelfoto
For første gang nogensinde holder BørneTelefonen hos Børns Vilkår åben juleaften. Årsag: mange børn har det svært i julen.

Julen er ikke kun hjerternes fest. Den kan også bringe kriser og ulykkelighed med sig - ikke mindst, hvis man er et barn.

Det har BørneTelefonen hos Børns Vilkår i år taget konsekvensen af. For første gang holder den åben juleaften. Her vil tre frivillige sidde parat til at tage røret og give råd og trøst til børn, det måtte ringe.

Bente Boserup, der er leder hos BørneTelefonen hos Børns Vilkår forklarer, at julen faktisk kan forstærke børns problemer. Det sker ikke mindst i familier, der døjer med problemer som alkoholmisbrug eller fysiske overgreb.

- For de børn er juleaften slet ikke sjov, fordi der er alt for meget druk og alt for meget vold og utryghed, siger hun til DR.dk.

Skilsmisse-slagsmål påvirker også

Også i nogle skilsmisse-familier er julen en svær tid at komme igennem for børnene. Det sker i de familier, hvor mor og far er så rygende uvenner hen over julen, at børnene ikke kan undgå at mærke det.

Bente Boserup håber, at den åbne telefonlinje kan give nødvendig trøst til dem, der har brug for det. Som hun siger, så kan børn, der sidder alene og har det svært, få en voksen at tale med, hvis de ringer.

- Og børnenes problemer forsvinder ikke, blot fordi det i morgen ikke længere er jul, understreger Bente Boserup over for DR.dk.

Det er gratis at ringe til BørneTelefonen, og ingen kan se nummeret, man ringer fra. Bente Boserup gør opmærksom på, at hvis et barn vælger at opgive sin anonymitet, så kan BørneTelefonens medarbejdere tage barnet i hånden og gå med dem op til kommunen og bede om hjælp. BørneTelefonen holder også som noget nyt åbent nytårsaften.

BørneTelefonen har nummer 116 111. Den er gratis at ringe til - og ingen kan se nummeret, der ringes fra.

Hvem passer BørneTelefonen?

 

BørneTelefonens rådgivere er alle frivillige og passer derfor BørneTelefonen i deres fritid.

De har et godt kendskab til børn og deres problemer og er enten i gang med en uddannelse eller er færdiguddannede som fx lærer, pædagog, socialrådgiver, psykolog, sygeplejerske.

 

Kilde: Børnetelefonen