Når julestegen skal i ovnen og kartoflerne skal brunes, skal du ikke regne med hjælp fra dine børn, da det de færreste af dem, der giver en hånd med.
Kun i hver anden danske familie hjælper børnene til med andet end blot at dække bord og vaske op, viser en ny måling, som Gallup har foretaget for Berlingske.
Det går ud over børnenes basale viden om fødevarer og er på længere sigt en trussel mod folkesundheden, advarer ernæringseksperter.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er enig. I en opsang til forældrene slår hun fast, at myndigheder og skoler allerede tager deres tørn: Nu er det forældrenes tur.
"Det er forældrenes ansvar at tage børnene med ud i køkkenet og lære dem om kost og ernæring og hjælpe dem til en forståelse for, hvorfor det er bedre at spise gulerødder end at drikke kakaomælk. Vi kan gøre en hel masse ting, men hjemkundskab i skolen vil aldrig kunne erstatte det, at man står hjemme med mor og far ved køkkengryderne," siger fødevareministeren til avisen.
Mad- og måltidssociolog Jon Fuglsang fra professionshøjskolen Metropol frygter ligefrem, at dansk madkultur er ved at gå tabt.
"Vi har bildt os ind, at vi i Danmark har en gastronomisk højkultur. Sådan er det selvfølgelig i de højgastronomiske kredse, men det er ikke en national fortælling. Flertallet af danskerne har ikke de bedste madlavningskompetencer og forståelse for mad," siger han til Berlingske.
Kilde: Berlingske