Blærebetændelse? Få den væk sådan her
Øv - det er en sand plage at have blærebetændelse. Heldigvis er der råd for det. Colourbox (arkivfoto)
Læge og zoneterapeut Søs Wollesen kommer her med sine bedste – naturlige – råd til at forebygge og bekæmpe blærebetændelse.

Blærebetændelse er en ikke sjælden lidelse hos kvinder, og det skyldes primært, at urinrøret er en del kortere, end det er hos mænd. De typiske årsager er bakterier fra tarmen, der i forbindelse med toiletbesøg er kommet ’for tæt på’ urinrørets indgang og derfra vandrer op i urinblæren.

Hvilken mad er bedst for dig som kvinde. Læs mere på oestrogen.dk

Også i forbindelse med samleje kan der komme nogle bakterier ind i urinrøret. Fordøjelsesbesvær og forstoppelse kan have en betydning for udviklingen af blærebetændelser. Mange kvinder oplever en hyppigere tendens til blærebetændelse i årene op til, under og kort efter overgangsalderen. Årsagen er her østrogenmangel, der betyder en tyndere og mere tør slimhinde og dermed lettere adgang for bakterier.  Her giver læge og zoneterapeut Søs Wollesen de bedste og mest naturlige råd mod blærebetændelse.

Forebyg og bekæmp blærebetændelse ved:

• Regelmæssigt indtag af ekstra C-vitamin. Køb og spis en pakke C-vitamin a 500 mg pr. stk., og hold derefter pause i nogle måneder. Så har du boostet kroppen.

Her er 16 af de mest udbredte sexmyter. Læs mere på oestrogen.dk

• Indtag usødet tranebærjuice på tom mave. Du kan også med fordel anvende tranebærekstrakt i kapsler eller tabletter. Tranebær indeholder aktive stoffer, der hæmmer, at bakterier sætter sig fast i slimhinderne i urinblæren.

• Drik en kop urtete hver dag – enten i form af grøn te, der har et højt indhold af cathechiner, som kan medvirke til at beskytte cellerne, når der er blærebetændelse, eller agerpadderokke, der indeholder kisel, der er et væsentligt mineral i forhold til at opretholde eller etablere normale slimhinder i urinblæren.

Søs Wollesen, Psykologi, Aller Media