Sex skal ikke vente, til du har lyst
Husk at dyrke parforholdet! Også den erotiske side af sagen. Colourbox
Du skal ikke vente med at dyrke sex til du er i humør til det. Hvis du venter, kan din libido ende i dybfryseren

Redigeret af Trine Fisker, SØNDAG, Aller Media

Selv om sex er skønt, så er det ikke altid, man har lyst til at dyrke sex med sin partner. Men det betyder ikke, at man skal vente med at dyrke sex til man rent faktisk har lyst til det, lyder det fra psykolog Harriet Lerner i hendes bog "Pas på dit parforhold".

- Hvis I venter med at have sex, indtil den ene eller I begge virkelig har lyst til det, kommer I til at vente længe. Sexlysten går let i dvale efterhånden, og især for kvinder, når de har fået børn. Jo længere tid, I lader gå, før I får prøvet igen, jo sværere vil det blive at komme i gang. Mange må presse sig selv til det, men så snart de er begyndt at elske igen, nyder de det og føler sig nærmere knyttet til hinanden, forklarer hun.

Læs på Søndag.dk, hvorfor sex bliver bedre med alderen.

Gør det for din partners skyld

Og udover selve nydelsen er der andre fordele ved at dyrke sex, selv om du egentlig ikke har lyst til det.

- Hvis du »presser« dig selv til at have sex en gang imellem, kan du forhindre din libido i at ende i dybfryseren, især efter at børnene har meldt deres ankomst. Og selv om du ikke er tændt, er det måske alligevel en god ide at gøre det for din partners skyld og simpelthen bare nyde den fysiske nærhed, fortsætter hun.

På Søndag.dk får du 6 tips til ny sexlyst i parforholdet.

Her er fire veje til et bedre ægteskab. Læs om dem på Søndag.dk.