Blachman krævede kvinder af DR
Tidligere har Blachman blandt andre haft Pernille Rosendahl og Lina Rafn ved sin side. Foto: Dr Presse, Bjarne Bergius Hermansen
Der var kun én måde at få Thomas Blachman til igen at stille op som X Factor-dommer - der skulle damer til.

Når X Factor igen bliver sendt til nytår, skal Thomas Blachman som dommer for første gang flankeres af hele to kvinder.

Han får nemlig selskab af Anne Linnet og Ida Corr, der begge er nye i dommerpanelet.

Det skræmmer dog ikke Blachman, at han skal være ene hane i kurven - det er nemlig noget, han selv har ønsket.

- Det var et krav fra min side, fortæller den rutinerede dommer.

- Jeg fungerer bedst med kvinder. Mine bedste diskussioner har jeg haft med Pernille Rosendahl og Lina Rafn, siger Thomas Blachman.

- Med kvinder kan jeg opnå den uenighed, som programmet lever af. Mænd bliver for høflige overfor hinanden, fortæller dommeren.

DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, er glad for at kunne præsentere et dommerpanel med to kvinder, men han understreger, at det har været DR's beslutning og ikke Thomas Blachmans.

- Nej, det er ikke Blachman, der har bestemt det. Men vi synes, det er en god idé at prøve noget nyt, og vi lytter selvfølgelig altid efter vores dommere og hører efter, hvad de ønsker, siger han.

Det er selvfølgelig ikke gået de to kvindelige meddommeres næse forbi, at Blachman i tidligere sæsoner af X Factor ikke har været bange for en heftig diskussion. Men de mener sagtens, at de kan tackle den karismatiske herre.

- Jeg tror, at i fælles front, der skal vi nok få ham, griner Ida Corr.

- Nej, det er jo ikke det, det handler om. Det handler om at lytte til, hvad han siger, og så tage det, man kan bruge, siger hun.

Anne Linnet lader sig heller ikke skræmme.

- Blachman er indbegrebet af dansk X Factor, og jeg tror, det er godt for ham at få lidt kamp til stregen af to kvinder, siger Anne Linnet.

- Jeg tror, at det med at tackle ham, det kommer helt af sig selv, og jeg glæder mig til det, må jeg indrømme, siger hun.