Biskopper raser over homoseksuelle vielser

Flere danske biskopper føler sig i den grad overhørt, efter det i går stod klart, at homoseksuelle skal kunne gifte sig i kirken.
Nu ringer bryllupsklokkerne snart for homovielser. Arkiv
Nu ringer bryllupsklokkerne snart for homovielser. Arkiv Foto: www.colourbox.com

Til sommer er ægteskabet i Den danske Folkekirke ikke længere kun for heteroseksuelle, og det får flere kirkefolk til at frygte, at et mindretal vil bryde ud af kirken

Det er nemlig ikke alle biskopper, der er enige med integrations- og kirkeminister Manu Sareen i, at homoseksuelle skal kunne gifte sig i kirken og få titel af ægtefæller, skriver Kristeligt Dagblad.

Og flere biskopper føler, at regeringen lukker ørerne for folkekirkens egne ønsker med beslutningen om at give homoseksuelle ret til at indgå ægteskab på linje med heteroseksuelle.

"Jeg mener, at det er forkert. Jeg ville ønske, at regeringen havde været mere lydhør over for, hvad flertallet af biskopper ville kunne gå ind for. Nemlig at der skal være to forskellige ordninger. Det er problematisk at bruge ordet ægtefælle om par af samme køn, fordi det ligestiller ægteskabet med et registreret partnerskab," siger Elisabeth Dons Christensen, biskop i Ribe Stift, til Kristeligt Dagblad.

Hun frygter, lige som andre af landets biskopper, at beslutningen vil splitte folkekirken.

"Der vil være et mindretal, der vil føle sig klemt på samfundets præmisser, og jeg ville være meget ked af, at det mindretal brød ud af kirken," siger hun.

Kilde: Kristeligt Dagblad

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.