Bircow: Skilsmissen var værre end min kræft

På trods af brystkræft føler Charlotte Bircow sig ikke syg. Hun betragter sygdommen som enhver anden udfordring i livet.
Før kræftsygdommen havde Charlotte Bircow et smukt, sundt hår. Men selv om krøllerne er forsvundet, opfatter hun ikke sig selv som syg.
Før kræftsygdommen havde Charlotte Bircow et smukt, sundt hår. Men selv om krøllerne er forsvundet, opfatter hun ikke sig selv som syg. Foto: Kanal 4/pressefoto/Thomas Woller

Et liv bestående af motion, sund kost og en positiv livsindstilling er ingen garanti for sundhed.

Det måtte fitness-dronningen, Charlotte Bircow, erkende i marts, da hun ved en rutine-scanning fik konstateret brystkræft, skriver B.T.

I dag har hun gennemgået en operation, mistet håret og gennemført fem ud af seks kemobehandlinger med kun en enkelt tudedag.

"Jeg tror, det værste, jeg kunne gøre, var at lægge mig på sofaen og være syg," siger hun til B.T.

Hun har valgt at tage sygdommen som enhver anden udfordring i livet.

"Følelsesmæssigt synes jeg, det var hårdere at blive skilt. For skilsmissen var min egen skyld. Den havde jeg selv valgt. Det her kan jeg ikke gøre for."

Efter den sidste kemotur venter en periode med daglige strålebehandlinger, men Charlotte Bircow insisterer på, at sygdommen ikke må overtage hendes liv. Derfor betragter hun ikke sig selv som syg.

"Mange mennesker siger god bedring, når de møder mig. Jeg har flere gange taget mig selv i at tænke: Hvem taler de til? Det falder mig ikke ind, at det kunne være mig, for jeg er ikke syg."

Ifølge Charlotte Bircows læge giver kemo- og strålebehandlingerne hende 90 procents chance for at overleve kræftsygdommen.

Kilde: B.T.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.