Betjent skød hvinende vejsvin

En slagtegris skreg så højt efter en uheldig udflugt på landevejen, at en betjent måtte trække tjenestepistol og aflive dyret.
En slagtegris blev kørt ned af en bil, og da politiet ankom hvinede den så højt, at betjenten trak pistolen og skød grisen.
En slagtegris blev kørt ned af en bil, og da politiet ankom hvinede den så højt, at betjenten trak pistolen og skød grisen. Foto: Colourbox

En påkørt gris på Køgevej ved Ringsted hvinede så højt, at en betjent trak tjenestepistolen og slagtede grisen før tid.

Lidt før fredag middag sprællede en masse grise rundt på landevejen, fordi en grisetransporter havde glemt at låse lågen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Grisene var ifølge politiet "ikke trafiksikre", og flere gange var det tæt på store trafikuheld, fordi bilisterne kørte med "hovedet under armen".

Fire grise blev dog påkørt, og specielt en gris skreg forfærdeligt højt af lidelse, fortæller vagtchef John Jensen.

"Grisen hvinede så meget, at betjenten valgte at aflive dyret. Den skreg så meget, at det var det eneste forsvarlige," siger han til Newspaq.

Grisen fik en kugle for panden, hvilket politiet har ret til i ekstreme tilfælde. Det sker dog yderst sjældent.

"Det sker meget sjældent, at vi afliver dyr med tjenestepistolen. Jeg vil tro, det er en gang eller to om året," fortæller John Jensen.

Dyrlægen kom også og aflivede yderligere tre grise. Fem grise slap med skrækken i behold, men fik kun livet for en kort frist. De blev nemlig læsset tilbage i lastbilen og kørt på slagteriet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.