Berygtet krigsforbryder anholdt i Serbien
Goran Hadzic er den sidste krigsforbryder, der manglede at blive anholdt efter borgerkrigen i Jugoslavien. Foto: SRDJAN ILIC/AP / POLFOTO
De serbiske myndigheder har anholdt Goran Hadzic, der er anklaget for deportationen af 20.000 mennesker til død og tortur.

De serbiske myndigheder fortsætter jagten på krigsforbrydere fra den jugoslaviske borgerkrig. Nu er den sidste formodede krigsforbryder blevet anholdt, skriver de internationale medier.

Den 52-årige serber Goran Hadzic er under anklage for 14 punkter af forbrydelser begået under borgerkrigen. Blandt andet deportationen af 20.000 mennesker fra byen Vukovar.

Hadzic førte an i krigen mod Kroatien og menes personligt at stå bag hundredvis af mord på kroater. Nu er han fanget og skal stilles for krigsforbryderdomstolen i Haag.

Dermed har Serbien igen gjort en stor fangst. Tidligere er folk som Slobodan Milosevic og Ratko Mladic blevet anholdt. Dermed har Serbien inden for kort tid gjort en stor indsats for at hele sårene efter den blodige borgerkrig, der kostede mindst 140.000 mennesker livet.