Bekæmp din angst via Skype-terapi

Psykologer bruger i stigende grad nettet og telefonen til samtaler med folk om angst, depression og personlige problemer.
Danskere i krise kan i dag få løst deres problemer via telefon- og internet-konsultationer.
Danskere i krise kan i dag få løst deres problemer via telefon- og internet-konsultationer. Foto: Colourbox.dk

Tal med din psykolog - via mail, Skype og telefon.

Flere psykologer hjælper danskere med angst, depression, forbier og personlige problemer via internettet.

Psykolog Thomas Markersen fra Psykologerne på Frederiksberg er én af dem.

Et par gange om ugen dropper han face til face kontakten på kontoret til fordel for computerskærm eller telefon.

"Hvis folk er på ferie eller i udlandet eller har en krise, så er det et rigtig godt supplement til den almindelige konsultation," siger Thomas Markersen.

For nogle, specielt mænd, kan det ligefrem være en fordel, når der ikke er øjenkontakt.

"Når mænd kigger hinanden i øjnene, kan der komme noget konkurrence og aggression ind i det. Så for dem kan det være en fordel at tale via Skype eller en telefon," siger Thomas Markersen.

Coach og organisationskonsulent Karsten Schiøtz bruger også Skype-konsultation blandt andet i behandlingen af danske soldater fra Afghanistan med posttraumatisk stress.

"For dem er det en stor fordel, at de ikke behøver at skulle overvinde angsten over at skulle ud af eget hjem," siger Karsten Schiøtz.

Begge behandlere, der arbejder som online psykologer og coaches gennem Mentaline.dk, er overbeviste om, at konsultationer via internet og telefon vil vinde mere frem.

"Om 10-20 år vil 20 procent af alle behandlinger foregå over Skype," siger Thomas Markersen.

Formand i Dansk Psykologforening, Roal Ulrichsen er åben over for telefon- og internetterapi, hvis det vel og mærke lykkes psykologen at skabe den rigtige kontakt.

"Fænomenet er relativt nyt. Vi har sat en undersøgelse i gang for nærmere at undersøge, hvad der er af viden på området, så vi på et sagligt grundlag kan gøre vores stilling op. Skype er en realitet, telefonen har været en realitet i 100 år, så mon ikke vi kan bruge det til at skabe kontakt med," siger formand Roal Ulrichsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.