VORES VALG Behandlingsgarantien smuldrer for VK
Sundhedsminister Bertel Haarder siger til Politiken, at "vi strammede reglerne for at imødegå den kritik, der har været af, at for mange er blevet opereret, og at det var til fordel for privathospitalerne." Foto: Colourbox
Overvægtige og folk med ondt i ryg, skulder samt knæ kommer nu bag i køen.

En kraftig kritik fra Konservative af S' og SF's sundhedspolitik risikerer nu at give bagslag. Sundhedsordfører Vivi Kier langede søndag ud efter oppositionen for at ville suspendere behandlingsgarantien på en måned.

Men nu viser det sig, at VK selv undtager flere og flere specialer fra behandlingsgarantien.

Om en måned bliver speciale nummer fire undtaget af behandlingsgarantien, nemlig skulderoperationer. Inden for det seneste år er også knæ-, ryg- og fedmeoperationer blevet undtaget for behandlingsgarantien, og sidstnævnte bekymrer den konservative sundhedsordfører, Vivi Kier.

"Jeg har sagt flere gange, at jeg tror, man måske er begyndt at operere for få for fedme," fortæller hun. Men siger samtidig, at hun ikke mener, VK's behandlingsgaranti bliver devalueret.

"Lægerne har jo selv sagt, at de har opereret for mange mennesker," lyder det fra Vivi Kier.

Kommer S og SF til magten, vil de have lægeeksperter til at lave en prioriteringsliste over sygdomme, hvor det ikke menes at være nødvendigt, at man skal opereres inden for en måned.