Beckhams fodboldhold i Miami nærmer sig godkendelse
David Beckham er ved at stable et fodboldhold i Miami på benene (arkivfoto). Foto: Celebrity Photo/colourpress.com/Celebrityphoto.com/colourpress.com
Den tidligere stjernespiller David Beckham vil oprette et nyt amerikansk fodboldhold i Miami i Florida.

En gruppe investorer, der har den tidligere topspiller David Beckham som frontfigur, rykkede tirsdag et skridt tættere på at få licens til et fodboldhold i den amerikanske storby Miami.

Der har længe været talt om muligheden for at oprette et nyt hold i Miami, der skal spille i den bedste amerikanske fodboldrække, Major League Soccer (MLS).

Tirsdag blev salget af en byggegrund, der skal bruges til et nyt stadion, godkendt.

Det nye stadion skal have plads til 25.000 tilskuere og vil blive placeret i bydelen Overtown.

Det er mere end tre år siden, at den tidligere Real Madrid-stjerne første gang afslørede sine planer om at oprette et MLS-hold i Miami.

Der er dog stadig brug for, at en række tiltag bliver godkendt. Blandt andet har MLS endnu ikke givet sin endelige godkendelse til det nye hold.

Den tidligere anfører for det engelske landshold skiftede i 2007 til LA Galaxy, der også spiller i MLS.

Aftalen blev delvist indgået med den amerikanske liga, der så David Beckham som en spiller, der kunne udbrede ligaens popularitet.

Kontrakten mellem englænderen og MLS indeholdt blandt andet en mulighed for at købe en ny klub ind i ligaen.

Det har imidlertid vist sig, at det ikke er nemt at finde de nødvendige byggegrunde i Miami. Med godkendelsen tirsdag er der dog taget et stort skridt på vejen.

- Vi sætter pris på den støtte, som vi har fået fra borgmesteren og forvaltningen i forsøget på at bringe et MLS-hold til Miami, skriver den amerikanske fodboldliga i en pressemeddelelse.

David Beckham spillede på topniveau i Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan og Paris Saint-Germain.

/ritzau/