Banksektoren bløder ansatte i stor stil
"Jeg tror desværre ikke, at vi har set de sidste større fyringsrunder i pengeinstitutterne i denne omgang," siger Finansforbundets formand, Kent Petersen. Foto: Colourbox
Ledigheden i banksektoren stiger måned for måned. Senest har Danske Bank i dag varslet nedlæggelse af 2.000 stillinger.

Udsigten til tomme skriveborde og afskedsreceptioner bliver i stigende grad en del af danske bankansattes hverdag.

Bruttoledigheden - ledige plus aktiverede - steg i september til 2,4 procent. Og dermed er der tale om den højeste ledighed i over fem år.

Det skriver Finansforbundet, der organiserer ansatte i danske pengeinstitutter, i Nyhedsbrevet Finans.

Forbundsformand Kent Petersen kalder den stigende ledighed "bekymrende."

"Vi har ellers formået at hjælpe mange afskedigede medlemmer videre til andre job i sektoren eller til beskæftigelse i andre brancher i de foregående år," siger han til Nyhedsbrevet Finans.

I dag varslede Danske Bank nedlæggelse af 2.000 stillinger ved naturlig afgang i koncernen over de næste tre år.

Det sker, fordi Danske Bank skal spare to milliarder kroner. Men hvor mange stillinger, der bliver tale om i Danmark, har banken ikke meldt ud.

For nylig chokerede konkurrenten Nordea med meldingen om 2.000 fyringer i koncernen. Og i den seneste tid har Jyske Bank og Sydbank skilt sig af med hundredvis af medarbejdere.

I alt har over 4.000 finansansatte mistet deres job siden 2008. Og åreladningen af medarbejdere i bankerne er ikke slut endnu, vurderer Finansforbundets formand.

"Jeg tror desværre ikke, at vi har set de sidste større fyringsrunder i pengeinstitutterne i denne omgang," siger han og advarer de ansvarlige ledelser:

"Om få år risikerer de at mangle kompetente medarbejdere, når mange finansansatte på grund af alder trækker sig tilbage. Man skal også huske på, at det i høj grad er medarbejderne, som genererer omsætning og indtjening til pengeinstitutterne," siger han til Nyhedsbrevet Finans.

Kilde: Nyhedsbrevet Finans